Business & Finance Τρίτη 25/05/2021, 10:55
BUSINESS & FINANCE

Τζ. Πάιατ: Χτύπησε το καμπανάκι για την έναρξη του Χρηματιστήριου

«Ο Μπάιντεν γνωρίζει πολύ καλά την Ελλάδα – Εννέα απευθείας πτήσεις το καλοκαίρι»

Τζ. Πάιατ: Χτύπησε το καμπανάκι για την έναρξη του Χρηματιστήριου

Τις οικονομικές -και όχι μόνο- σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ εξήρε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος κήρυξε την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αξιών.

Μεταξύ άλλων, ο έμπειρος διπλωμάτης επιβεβαίωσε την προσήλωση του Τζο Μπάιντεν στην ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, ενώ διαβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος γνωρίζει πολύ καλά την Ελλάδα.

Η φήμη δε, της χώρας, όπως έσπευσε να προσθέσει, ενισχύθηκε ιδιαίτερα στις ΗΠΑ χάρη στην επιτυχή διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όσον αφορά την ελληνική οικονομία, ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που δημιουργεί το Ταμείο Ανάκαμψης σε διάφορους τομείς, όπως η Ενέργεια και η Τεχνολογία, ενώ αναφέρθηκε και στις επενδύσεις των αμερικανικών εταιρειών, επικαλούμενος ως παράδειγμα τη Microsoft.

Ειδική μνεία έκανε και στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας ως ενεργειακό κόμβο.

Στη συνέχεια, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον τουρισμό, προαναγγέλλοντας εννέα απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, αριθμός ο οποίος είναι ο υψηλότερος όλων των εποχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Πάιατ κλήθηκε να «χτύπησε» το εναρκτήριο καμπανάκι του ελληνικού χρηματιστηρίου, εν όψει του 10ου επενδυτικού φόρουμ του Χ.Α. στη Νέα Υόρκη.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος του Χ.Α., Σωκράτης Λαζαρίδης, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Γιώργος Χατζηνικολάου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News