Business & Finance Δευτέρα 24/05/2021, 13:00
DATING APP

Τι συμβαίνει όταν «χακάρεται» μία εφαρμογή γνωριμιών

«Βουτιά» σχεδόν 20% για τη μετοχή της Net Marketing

Τι συμβαίνει όταν «χακάρεται» μία εφαρμογή γνωριμιών

Θύμα χάκερς «έπεσε» η δημοφιλέστερη εφαρμογή γνωριμιών στην Ιαπωνία, η Omiai dating app, με τους δράστες να διαρρέουν τα προσωπικά στοιχεία περισσότερων από 1,7 εκατ. ανθρώπων.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρεία, Net Marketing, η επίθεση στους servers έγινε τον Απρίλιο, με αποτέλεσμα να εκτεθούν φωτογραφίες, στοιχεία ταυτότητας, άδειες οδήγησης, κάρτες ασφάλισης και διαβατήρια. Μέχρι στιγμής, πάντως, φαίνεται ότι δεν υπήρξε διαρροή τραπεζικών ή πιστωτικών καρτών.

Η Omiai, η οποία είναι εντελώς δωρεάν για τις γυναίκες, επί της ουσίας αποκομίζει κέρδος αποκλειστικά από τους άνδρες χρήστες, οι οποίοι για να γίνουν μέλη είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν τουλάχιστον 37 δολάρια (3.980 γεν) μηνιαίως.

Αποτέλεσμα της επίθεσης χάκερς ήταν η μετοχή της Net Marketing να διολισθήσει κατά 19%, σημειώνοντας τη χειρότερη συνεδρίαση από το 2017, όταν και εισήχθη στο Χρηματιστήριο του Τόκιο. Αυτή την στιγμή, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ανέρχεται σε περίπου 70 εκατ. δολάρια.

Η αγορά dating app της Ιαπωνίας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών, έχει σχεδόν διπλασιάσει το μέγεθός της, ενώ εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 106 δισ. γεν έως το 2025, σημειώνοντας άνοδο κατά 70% σε σχέση με το 2020.  

Το νέο περιστατικό χακαρίσματος έρχεται περίπου έξι χρόνια μετά τη διαρροή των προσωπικών στοιχείων 37 εκατ. χρηστών του ιστοτόπου ενηλίκων AshleyMadison.com, αλλά και λίγες εβδομάδες μετά την επίθεση στα ηλεκτρονικά συστήματα της Colonial Pipeline, η οποία εφοδιάζει με βενζίνη εκατομμύρια καταναλωτές στις ΗΠΑ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News