Business & Finance Κυριακή 23/05/2021, 10:42
ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε την πτήση που θα στείλει τον Ρίτσαρντ Μπράνσον στο διάστημα

Το διαστημικό αεροσκάφος Unity ανέβηκε σε ύψος 89 χιλιομέτρων και στη συνέχεια επέστρεψε ομαλά στη γη

Δείτε την πτήση που θα στείλει τον Ρίτσαρντ Μπράνσον στο διάστημα

Η Virgin Galactic πραγματοποίησε δοκιμαστική πτήση στο διάστημα, για πρώτη φορά έπειτα από τουλάχιστον δύο χρόνια, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα προς το στόχο της να στείλει τον ιδρυτή της,  σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον και στη συνέχεια τουλάχιστον 600 πελάτες που έχουν πληρώσει για εισιτήρια, περίπου 90 χιλιόμετρα μακριά από τη γη. 

Το διαστημικό αεροσκάφος Unity, με πιλότους τους Ντέιβ Μακέι και ΣιΤζέι Στάρκοου, ανέβηκε σε ύψος 89 χιλιομέτρων και στη συνέχεια επέστρεψε ομαλά στη γη. 

 

Ο Μπράνσον, μαζί με τον CEO της εταιρείας Μάικλ Κολγκλέιζιερ, παρακολούθησαν την πτήση από το κέντρο λειτουργιών της Virgin Galactic στο Spaceport America, στο Νιου Μέξικο. 

«Ήταν μία πολύ, πολύ καθαρή και κομψή πτήση», είπε ο  Κολγκλέιζιερ. Το μόνο αναπάντεχο συμβάν σημειώθηκε όταν ο ενθουσιασμένος Μπράνσον τον «ψέκασε» με σαμπάνια μετά, πρόσθεσε. 

 

Στόχος της εταιρείας είναι να στείλει τον Μπράνσον στο διάστημα αυτό το καλοκαίρι και μετά να συνεχίσει την πώληση εισιτηρίων για την πτήση. Ήδη, 600 πελάτες, μεταξύ αυτών αστέρια του κινηματογράφου και της μουσικής, έχουν κλείσει θέσεις, αν και η Virgin  δεν αναμένεται να εξασφαλίσει την αναγκαία άδεια παρά κοντά στα τέλη του έτους.  

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News