Business & Finance Σάββατο 22/05/2021, 14:00
BUSINESS & FINANCE

Μπιλ Γκέιτς: Τι πραγματικά ήθελε με τον καταδικασμένο παιδόφιλο Τζέφρι Έπστιν;

«Ακόμα και τότε, ο κόσμος ήξερε ότι αυτός ο τύπος δεν ήταν καθαρός»

Μπιλ Γκέιτς: Τι πραγματικά ήθελε με τον καταδικασμένο παιδόφιλο Τζέφρι Έπστιν;

Ο Μπιλ Γκέιτς έκανε τα στραβά μάτια μπροστά στο γεγονός ότι ο Τζέφρι Έπστιν είχε καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα γιατί ήλπιζε ότι ο καλά δικτυωμένος χρηματιστής θα τον βοηθούσε να κερδίσει το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. 

Την αποκάλυψη έκανε πρώην υπάλληλος του φιλανθρωπικού ιδρύματος του Γκέιτς, Gates Foundation, μιλώντας στο DailyBeast, αφότου έγινε γνωστό ότι οι επαφές του δισεκατομμυριούχου με τον παιδόφιλο χρηματιστή που τελικά αυτοκτόνησε στη φυλακή περιμένοντας να δικαστεί, είχαν οδηγήσει τη σύζυγό του Μελίντα Φρεντς Γκέιτς να προσλάβει δικηγόρους για το διαζύγιό τους. 

Όπως είπε ο πρώην υπάλληλος του Gates Foundation, η ομάδα που ήταν υπεύθυνη για την επικοινωνία του ιδρύματος γνώριζε καλά ότι οι συναντήσεις του επιχειρηματία με τον Έπστιν μπορούσε να πλήξουν σημαντικά τη φήμη του. Όμως, τους είχαν πει ότι επρόκειτο «για ελιγμό, για να προσπαθήσει ο Γκέιτς να κερδίσει το Νόμπελ Ειρήνης». 

«Ακόμα και τότε, ο κόσμος ήξερε ότι αυτός ο τύπος δεν ήταν καθαρός», είπε ο πρώην υπάλληλος, αναφερόμενος στον Έπστιν. «Ο Γκέιτς πίστευε ότι ο Τζέφρι θα μπορούσε να τον βοηθήσει, ότι θα γνώριζε τα σωστά άτομα ή κάποιον τρόπο να καθοδηγήσει τα πράγματα, ώστε να κερδίσει το βραβείο Νόμπελ». 

Ο Γκέιτς άρχισε να συναντά τον Έπστιν το 2011, τρία χρόνια αφότου ο τότε πανίσχυρος χρηματιστής καταδικάστηκε για την εξώθηση ανήλικης σε πορνεία. Η Μελίντα Γκέιτς φέρεται να διαφωνούσε κάθετα με τις συναντήσεις αυτές. 

Όμως, όπως είπε ο πρώην υπάλληλος, το Νόμπελ Ειρήνης «είναι αυτό που θέλει ο Μπιλ περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο στον κόσμο». Μάλιστα, λέγεται ότι τα προηγούμενα χρόνια, ο συνιδρυτής της Microsoft κρατούσε κάποιους από τους υπαλλήλους του σε επιφυλακή την ημέρα των βραβείων, στην περίπτωση που το κέρδιζε. «Νομίζω ότι τελικά απογοητεύτηκε που τα πράγματα δεν δούλεψαν», είπε η ίδια πηγή. 

Πάντως, εκπρόσωπος του Γκέιτς είπε στο DailyBeast πως «παρότι ένα βραβείο Νόμπελ θα ήταν σίγουρα μία μεγάλη τιμή, είναι λάθος να πει κάποιος ότι ο Μπιλ Γκέιτς είχε ‘εμμονή’ με τη βράβευση, ότι το είχε θέσει ως στόχο ή ότι έκανε εκστρατεία για αυτό με οποιονδήποτε τρόπο». 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News