Business & Finance Παρασκευή 21/05/2021, 16:23
BUSINESS & FINANCE

Το νέο «στοίχημα» 440 εκατ. ευρώ του 2ου πλουσιότερου ανθρώπου στη Γη

Το νέο «στοίχημα» 440 εκατ. ευρώ του 2ου πλουσιότερου ανθρώπου στη Γη

Στην αγορά μετοχών της Louis Vuitton, αξίας 440 εκατ. ευρώ, προχώρησε το τελευταίο διάστημα ο επικεφαλής του γαλλικού κολοσσού, Μπερνάρντ Αρνό, ο οποίος θέλησε να αξιοποιήσει το θετικό momentum από την αύξηση της καταναλωτικής ζήτησης.

Η επένδυση υλοποιήθηκε μέσω διάφορων εταιρειών, οι οποίες ελέγχονται από τον ίδιο και την οικογένειά του, με τον Γάλλο δισεκατομμυριούχο να αυξάνει περαιτέρω το ποσοστό που διατηρεί στην μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής πολυτελών ειδών.

Κι αυτό, διότι οι επενδυτές εκτιμούν ότι η άρση των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού θα συνεπάγεται σημαντική ενίσχυση της ζήτησης για κοσμήματα και προϊόντα ακριβών brands, βελτιώνοντας τα μεγέθη της LVMH.

Άλλωστε, σύμφωνα με την Bain Altagamma Worldwide Luxury Market Monitor, η αγορά πολύτιμων προϊόντων ενδεχομένως να επιστρέψει στα επίπεδα του 2019 εντός του τρέχοντος έτους.

Η συγκεκριμένη τάση ήδη αντικατοπτρίστηκε στα αποτελέσματα του α’ τριμήνου, τα οποία χάρη στις αγορές της Κίνας και της Ασίας, ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Δεν είναι τυχαίο ότι η μετοχή της εταιρείας έχει καταγράψει «άλμα» 20% μέσα στο 2021, γεγονός το οποίο έχει ανεβάσει τον Αρνό στη 2η θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιουσία του 72χρονου επιχειρηματία ξεπερνάει τα 162 δισ. δολάρια.

moneyreview.gr

Θέλετε να μαθαίνετε άμεσα και έγκυρα όλα τα τελευταία νέα για την οικονομία και τις επιχειρήσεις; Εγγραφείτε στο newsletter του moneyreview

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News