Business & Finance Πέμπτη 20/05/2021, 21:47
ΨΗΦΙΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

Fed: Σπεύδει να αναπτύξει το δικό της ψηφιακό νόμισμα

Fed: Σπεύδει να αναπτύξει το δικό της ψηφιακό νόμισμα

Στις προσπάθειές της να αναπτύξει το δικό της ψηφιακό νόμισμα, προχωρά η Φέντεραλ Ριζέρβ, ανακοινώνοντας  ότι μέσα στο καλοκαίρι θα δημοσιεύσει ένα ερευνητικό έγγραφο αναφορικά με τη πρωτοβουλία αυτή.

Παρόλο που η Fed δεν έθεσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ο πρόεδρός της Τζερόμ Πάουελ, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην τεχνολογία των πληρωμών, σημειώντας ότι η κεντρική τράπεζα παρακολουθεί προσεκτικά και προσαρμόζεται σε αυτές τις καινοτομίες.

«Η αποτελεσματική λειτουργία της οικονομίας μας προϋποθέτει οι άνθρωποι να έχουν εμπιστοσύνη όχι μόνο στο δολάριο, αλλά και στα δίκτυα πληρωμών, στις τράπεζες και άλλους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών που επιτρέπουν τη ροή χρημάτων σε καθημερινή βάση», δήλωσε ο Πάουελ. Στόχος της Fed, σύμφνωα με τον κορυφαίο κεντρικό τραπεζίτη είναι η διασφάλιση ενός αποτελεσματικού συστήματος πληρωμών ικανού να παρέχει ευρείας κλίμακας οφέλη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, προωθώντας ταυτόχρονα και την καινοτομία. 

«Οι τεχνολογικές εξελίξεις προσφέρουν νέες δυνατότητες στις κεντρικές τράπεζες – συμπεριλαμβανομένης της Fed», δήλωσε ο Πάουελ.

Οι κινήσεις πολλών χωρών, ειδικά της Κίνας , ως προς τα ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τραπεζών, επιτείνουν τον τελευταίο καιρό τις συζητήσεις για το πόσο επιθετικά θα πρέπει να κινηθεί η Fed. Τα γοργά βήματα με τα οποία προχωρά η Κίνα έχουν πυροδοτήσει ανησυχίες ότι θα μπορούσε να υπονομεύσει τη θέση του δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News