Business & Finance Πέμπτη 20/05/2021, 14:20
BUSINESS & FINANCE

Αυτή η αγορά σημείωσε άλμα 80% μόλις βγήκαν οι μάσκες

To Centers for Disease Control and Prevention είπε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι Αμερικανοί δεν χρειάζεται να φορούν μάσκες

Αυτή η αγορά σημείωσε άλμα 80% μόλις βγήκαν οι μάσκες

Οι μάσκες και τα lockdowns έβαλαν στον «πάγο» τη βιομηχανία του κραγιόν κατά τους τελευταίους 12 μήνες. Τώρα, με την επίσημη οδηγία στις ΗΠΑ να επιτρέπει στους πλήρως εμβολιασμένους να βγάλουν τις μάσκες, η αγορά του κραγιόν ανασταίνεται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας έρευνας αγοράς IRI, οι πωλήσεις κραγιόν στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν στα 34,2 εκατ. δολάρια τις τέσσερις εβδομάδες έως τις 18 Απριλίου και ήταν τουλάχιστον 80% υψηλότερες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Βέβαια, το ίδιο διάστημα προ-πανδημίας είχαν πουληθεί στις ΗΠΑ κραγιόν συνολικής αξίας 40 εκατ. δολαρίων.

Η Walmart, που είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανεμπορίου στις ΗΠΑ, είπε στο CNN ότι το κραγιόν είναι η πρώτη σε πωλήσεις κατηγορία στα καλλυντικά. Οι καταναλωτές προτιμούν τα σταθερά κραγιόν, που δεν μουντζουρώνουν τόσο πολύ εάν φορεθούν με μάσκα. Και το τελευταίο διάστημα, υπάρχει στροφή στα έντονα χρώματα, όπως τα μωβ και τα μπλε ή τα καφέ.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, το Centers for Disease Control and Prevention προχώρησε σε αναθεώρηση των οδηγιών του, καθώς πλέον οι πλήρως εμβολιασμένοι Αμερικανοί δεν χρειάζεται να φορούν μάσκες ή να τηρούν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης είτε σε εσωτερικούς ή σε εξωτερικούς χώρους, εκτός και εάν βρίσκονται σε υγειονομικούς χώρους, μέσα μαζικής μεταφοράς ή σχολεία.

«Προετοιμαζόμασταν για αυτή την αναγέννηση του μακιγιάζ τους τελευταίους έξι μήνες», είπε στο CNN ο Σαμ Τσόου της The Estée Lauder Companies. Η εταιρεία εκτιμά ότι τα ζωντανά χρώματα, όπως το πορτοκαλί, το έντονο ροζ και το μωβ θα σημειώσουν μεγάλη ζήτηση προς το καλοκαίρι.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Θέλετε να μαθαίνετε άμεσα και έγκυρα όλα τα τελευταία νέα για την οικονομία και τις επιχειρήσεις; Εγγραφείτε στο newsletter του moneyreview

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News