Business & Finance Πέμπτη 20/05/2021, 12:15
BUSINESS & FINANCE

Ο Γουόρεν Μπάφετ μπήκε στο ελληνικό real estate

«Η ελληνική αγορά ακινήτων προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες»

Ο Γουόρεν Μπάφετ μπήκε στο ελληνικό real estate

«Όταν ο κόσμος παίρνει μια απόφαση του μεγέθους του να αγοράσει ένα σπίτι, είναι η μεγαλύτερη απόφαση που θα πάρουν ποτέ, για πολλές οικογένειες. Θέλουν να γνωρίζουν με ποιον δουλεύουν και πιστεύουμε ότι το όνομα της Berkshire Hathaway θα είναι καθησυχαστικό για πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους», έχει πει ο Γουόρεν Μπάφετ, πρόεδρος και CEO της Berkshire Hathaway για το δίκτυο franchise μεσιτικών γραφείων που διατηρεί ο όμιλος, υπό την επωνυμία  Berkshire Hathaway HomeServices.

Η Berkshire Hathaway HomeServices αποκτά τώρα παρουσία και στην Ελλάδα, εντάσσοντας στο δίκτυό της την ENEA Real Estate, η οποία στο εξής θα λειτουργεί ως Berkshire Hathaway HomeServices Athens Properties. «Η ελληνική αγορά ακινήτων προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες»,  εκτιμά η διοίκηση της εταιρείας του Μπάφετ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία θα προσθέσει ένα νέο γραφείο και 18 συμβούλους ακινήτων στο παγκόσμιο δίκτυό της και θα εξυπηρετεί την ευρύτερη περιφέρεια της Αττικής, καθώς και τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας.

«Όταν ξεκίνησα την ENEA Real Estate, το όραμα και η υπόσχεσή μου ήταν να δημιουργήσω ένα μεσιτικό γραφείο ακινήτων που θα ήταν η πρώτη επιλογή των πελατών για την Ελληνική αγορά ακινήτων», δήλωσε ο Κυριάκος Ξύδης, διευθύνων σύμβουλος της ENEA Real Estate. «Τώρα που εντασσόμαστε στο παγκόσμιο μεσιτικό δίκτυο της Berkshire Hathaway HomeServices, αυτό το όραμα γίνεται πραγματικότητα και επιπλέον μπορούμε να το κάνουμε ακόμα μεγαλύτερο με τους πόρους που διατίθενται στα μέλη του δικτύου μας».

«Η ένταξή μας κάτω από το εμβληματικό όνομα της Berkshire Hathaway HomeServices μας δίνει την ευκαιρία να γίνουμε μέρος ενός ισχυρού, επώνυμου παγκόσμιου δικτύου, το οποίο είναι ευρέως αναγνωρισμένο και σεβαστό», δήλωσε ο Γιώργος Καρακοβούνης, εταίρος της ENEA Real Estate. «Έχουμε θέσει σημαντικούς στόχους για τα επόμενα χρόνια και γνωρίζαμε ότι η λήψη αυτής της απόφασης θα μας έβαζε στο σωστό δρόμο για την επίτευξή τους».

«Είμαι ενθουσιασμένος που καλωσορίζω τον Κυριάκο, τον Γιώργο, και την ομάδα των φιλόδοξων επαγγελματιών μεσιτών που τους πλαισιώνει, στο παγκόσμιο δίκτυό μας», δήλωσε ο Chris Stuart, διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway HomeServices. Η ένταξη της ομάδας στο δίκτυο θα διευρύνει την αξιοπιστία και την αναγνώριση που απολαμβάνει η εταιρεία στην τοπική αγορά, σε παγκόσμιο επίπεδο. «Με την ένταξή του στην Berkshire Hathaway HomeServices, η ηγεσία και η ομάδα τους  συνδέονται άμεσα με περισσότερους από 50.000 επαγγελματίες ακινήτων σε όλο τον κόσμο».

Όπως εξηγεί η σχετική ανακοίνωση, με την ένταξή τους στο παγκόσμιο δίκτυο, οι σύμβουλοι ακινήτων της Berkshire Hathaway HomeServices Athens Properties αποκτούν πρόσβαση στα ενεργά δίκτυα referrals και relocations της Berkshire Hathaway HomeServices και στην τεχνολογική σουίτα «FOREVER Cloud», μια βάση και πηγή για εύρεση δυνητικών πελατών, υποστήριξη μάρκετινγκ, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παραγωγή/διανομή βίντεο και άλλα.

Η Berkshire Hathaway HomeServices Athens Properties θα έχει επίσης πλήρη πρόσβαση στο Σύστημα Real Estate I.Q. που τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία. Το Σύστημα συνδυάζει το όνομα της Berkshire Hathaway HomeServices, τους πόρους μάρκετινγκ και την τεχνολογία, με συνεχή εκπαίδευση, εξάσκηση, καθοδήγηση και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Η εταιρεία παρέχει επίσης παγκόσμια διανομή καταχωρήσεων ακινήτων, επαγγελματική κατάρτιση και συνεχή επιμόρφωση, καθώς και το αποκλειστικό πρόγραμμα μάρκετινγκ Luxury Collection για τις κορυφαίες πολυτελείς καταχωρήσεις. Η έκδοση «Prestige Magazine» παρουσιάζει τις κορυφαίες πολυτελείς καταχωρήσεις των μελών του δικτύου, καθώς και μια ευρεία σειρά άρθρων που καλύπτουν θέματα που ενδιαφέρουν τους υψηλού επιπέδου πελάτες ακινήτων.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπαίνουμε στην αγορά της Αττικής με μια εξαιρετική εταιρεία όπως η ENEA Real Estate», δήλωσε ο Gino Blefari, πρόεδρος της Berkshire Hathaway HomeServices. «Η ελληνική αγορά ακινήτων προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες και είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε επίσημα την Berkshire Hathaway HomeServices Athens Properties ως την πρώτη μας συνεργασία σε αυτή τη διάσημη τοποθεσία».

 

Θέλετε να μαθαίνετε άμεσα και έγκυρα όλα τα τελευταία νέα για την οικονομία και τις επιχειρήσεις; Εγγραφείτε στο newsletter του moneyreview

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News