Business & Finance Τετάρτη 19/05/2021, 14:45
BUSINESS & FINANCE

Pfizer: Πάνω από 100 εκατ. ευρώ η επένδυση στη Θεσσαλονίκη

Και νέες επενδύσεις, αν «βρεθούν τα κατάλληλα κίνητρα»

Pfizer: Πάνω από 100 εκατ. ευρώ η επένδυση στη Θεσσαλονίκη

Σε περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ ανέρχεται η συνολική επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του δεύτερου hub της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας στην πόλη, Αντώνης Χατζημανωλάκης, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέων επενδύσεων, εφόσον «βρεθούν τα κατάλληλα κίνητρα».

Ο κ. Χατζημανωλάκης είναι επικεφαλής του Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών, το οποίο θα «κουμπώσει» με το ψηφιακό hub της Pfizer στην πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας. Και οι δύο δομές πρόκειται να εγκατασταθούν σε τέσσερα κτίρια του -υπό ανακαίνιση- εμπορικού κέντρου «East Plaza».

Το συγκεκριμένο κτίριο, συνολικού εμβαδού 6.500 τετραγωνικών μέτρων, επισκέφτηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων εκτίμησε ότι οι επενδύσεις θα βοηθήσουν την Ελλάδα να αναστρέψει το «brain drain» και να το μετατρέψει σε «brain gain».

Η «μεταφορά» των δύο hubs στο «East Plaza» αναμένεται να ξεκινήσει μετά το καλοκαίρι, πιθανώς τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Ψηφιακού Κέντρου, Νίκο Γκαριμπόλντι. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι της Pfizer προσωρινά απασχολούνται στο κτίριο «Zeda».

Ο κ. Γκαριμπόλντι, σ’ αυτό το πλαίσιο, εξήρε τη θετική συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, τους τοπικούς φορείς και τα εγχώρια πανεπιστήμια, ενώ χαιρέτισε το υψηλό επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού, προσθέτοντας ότι η λειτουργία του hub προσελκύει στη Θεσσαλονίκη εργαζόμενους από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Ελβετία.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε όλο το ιστορικό της έλευσης της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας ότι ενώ ο αρχικός σχεδιασμός της εταιρείας ήταν η δημιουργία 200 θέσεων εργασίας, αποφασίστηκε τελικά να προσληφθούν περίπου 700 άτομα.

«Ως υπουργός Ανάπτυξης νιώθω περήφανος που επί των ημερών μου δημιουργείται στη Θεσσαλονίκη κάτι που θα μείνει στις επόμενες γενιές. Η παρουσία μιας εταιρείας αυτού του κύρους και του μεγέθους στη Θεσσαλονίκη, εν μέσω μάλιστα πανδημίας, καθιστά την πόλη διεθνές κέντρο στην τεχνολογία» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News