Business & Finance Τετάρτη 19/05/2021, 09:31
BUSINESS & FINANCE

Το λιμάνι του Πειραιά υποδέχθηκε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν

Το λιμάνι του Πειραιά υποδέχθηκε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν

Το Mein Schiff 5, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο με περίπου 1.000 επιβάτες για την τρέχουσα τουριστική περίοδο, υποδέχθηκε το λιμάνι του Πειραιά, ύστερα από την πολύμηνη διακοπή λόγω της πανδημίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΛΠ, το λιμάνι του Πειραιά σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των επιβατών και την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και είναι έτοιμο να υποστηρίξει την επανεκκίνηση του κλάδου, εξυπηρετώντας το σύνολο των κρουαζιερόπλοιων που έχουν αιτηθεί να το επισκεφθούν.

Σημειώνεται ότι εντός του προβλήτα κρουαζιέρας έχουν παραχωρηθεί από την ΟΛΠ Α.Ε. στην Περιφέρεια Αττικής τρεις αίθουσες για τη χρήση τους ως εγκαταστάσεις Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από το προσωπικό της Περιφέρειας για την υγειονομική επίβλεψη της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια συνεδρίασης της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας (ΕΣΕΚ) την περασμένη Παρασκευή με θέμα την επανέναρξη του κλάδου τη φετινή σεζόν, η οποία προβλέπεται να λειτουργήσει έως και τον Νοέμβριο, αναμένεται να δραστηριοποιηθούν στα ελληνικά ύδατα πάνω από 40 κρουαζιερόπλοια, τα οποία θα προσεγγίσουν περί τους 45 λιμένες – προορισμούς σε όλη την χώρα.

Η δυναμική του κλάδου είναι ιδιαίτερα αυξημένη, μετά από μια περίοδο απότομης καθίζησης, την στιγμή μάλιστα που άλλες αγορές κρουαζιέρας, όπως αυτή της Καραϊβικής, είναι ακόμη κλειστές.

Αυτή η εξέλιξη κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική και είναι αποτέλεσμα όχι μόνο της καλής προετοιμασίας και των καλών υγειονομικών δεδομένων της χώρας, αλλά και των καλών σχέσεων εμπιστοσύνης που ανέπτυξε ο κλάδος της κρουαζιέρας με την Ελλάδα, αυτή την περίοδο της κρίσης, με την φιλοξενία και την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων και των πληρωμάτων τους, στους ελληνικούς λιμένες.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News