Business & Finance Τρίτη 18/05/2021, 15:26
BUSINESS & FINANCE

Costamare: Από 2,7% έως 3,1% η απόδοση για το ομολογιακό δάνειο

Ανοίγει αύριο το Βιβλίο Προσφορών

Costamare: Από 2,7% έως 3,1% η απόδοση για το ομολογιακό δάνειο

Από 2,7% έως 3,1% θα κυμαίνεται το εύρος απόδοσης για το ομολογιακό δάνειο της Costamare, της πρώτης ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας -εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Wall Street– η οποία απευθύνεται προς το ελληνικό επενδυτικό κοινό.

Η έναρξη της δημόσιας προσφοράς είναι προγραμματισμένη για αύριο, Τετάρτη, με καταληκτική ημερομηνία την 21η Μαΐου. Συντονιστές και σύμβουλοι έχουν οριστεί οι Πειραιώς, Alpha Bank και Euroxx, ενώ ως ανάδοχος της Δημόσιας Προσφοράς έχει τοποθετηθεί η Optima Bank.

Στόχος είναι να εκδοθούν έως 100.000 άυλες, κοινές, ανώνυμες ομολογίες με ονομαστική αξία 1.000 ευρώ εκάστη, συνολικού ποσού έως 100 εκατ. ευρώ. Η διάρκεια ανέρχεται σε πέντε έτη, με δυνατότητα μερικής ή πρόωρης εξόφλησης την 1η περίοδο εκτοκισμού του 3ου έτους. Το ελάχιστο ποσό εγγραφής είναι τα 1.000 ευρώ.

Ο Όμιλος Costamare, ο οποίος είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, έχει 47 χρόνια παρουσία στην παγκόσμια ναυτιλία και ο στόλος του αριθμεί σε 82 πλοία. Διαθέτει δε, τον 3ο μεγαλύτερο αριθμό container πλοίων σε χωρητικότητα διεθνώς. 

Με συνολική κεφαλαιοποίηση, ύψους 1,29 δισ. δολαρίων, η Costamare έκλεισε το 2020 καταγράφοντας συνολικά έσοδα 460,3 εκατ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 300,4 εκατ. δολάρια. Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα της εταιρείας στο τέλος του περασμένου έτους, ανήλθαν σε 191,9 εκατ. δολάρια.

Οι επενδύσεις του Ομίλου, από τις αρχές του 2021, έχουν φθάσει σε 204,4 εκατ. δολάρια, ενώ οι υπό εκτέλεση επενδύσεις για έξι υπό παραλαβή πλοία, καθώς και ενός υπό ναυπήγηση εκτιμώνται ότι θα ανέλθουν σε 241,1 εκατ. δολάρια. 

H Costamare ανήκει στην οικογένεια Κωνσταντακόπουλου και ιδρύθηκε από τον Βασίλη Κωνσταντακόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2011 σε ηλικία 75 ετών. Έναν χρόνο νωρίτερα, το 2010, η εταιρεία κατάφερε να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, εκδίδοντας 13,3 εκατ. νέες μετοχές. 

Πέραν του τεράστιου ναυτιλιακού στόλου, η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου είναι ιδιοκτήτρια και της εμβληματικής τουριστικής – ξενοδοχειακής μονάδας του Costa Navarino στην Πύλο Μεσσηνίας. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News