Business & Finance Κυριακή 16/05/2021, 09:11
BUSINESS & FINANCE

Τι ώρα κλείνουν σήμερα σούπερ μάρκετ – εμπορικά καταστήματα

Ανοιχτά τα μαγαζιά

Τι ώρα κλείνουν σήμερα σούπερ μάρκετ – εμπορικά καταστήματα

Ανοιχτά με διευρυμένο ωράριο είναι σήμερα, Κυριακή 16 Μαΐου, τα εμπορικά καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και τα σούπερ μάρκετ, όπως ορίζει η πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα έκτακτα μέτρα προστασίας έναντι του κορωνοϊού.

Η απόφαση ελήφθη από το υπουργείο Ανάπτυξης με στόχο την τόνωση της αγοράς, δεδομένου ότι πρόκειται για το πρώτο Σαββατοκύριακο, κατά το οποίο τα μαγαζιά δεν λειτουργούν με καθεστώς click away και click inside. 

Το ωράριο λειτουργίας για τα εμπορικά κέντρα, τα πολυκαταστήματα, τα εκπτωτικά χωριά, τα κομμωτήρια και τις υπηεσίες προσωπικής υγιεινής είναι 7.00 το πρωί έως 9.00 το βράδυ.

Σύμφωνα με την πρόσφατη ΚΥΑ, η λειτουργία επιτρέπεται με αναλογία ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. για επιχειρήσεις έως 500 τ.μ και ενός ατόμου για κάθε επιπλέον 50 τ.μ για επιχειρήσεις άνω των 501 τ.μ.

Όσον αφορά τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων, προτείνεται να μείνουν ανοιχτά από τις 7.00 το πρωί έως τις 10.30 το βράδυ, με τις υπηρεσίες delivery να διατηρούνται έως τη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα.

Στην παραπάνω κατηγορία, μάλιστα, εντάσσονται και τα φαρμακεία, τα καθαριστήρια ρούχων, τα pet shop, καθώς και τα καταστήματα καπνικών – ατμιστικών προϊόντων. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News