Business & Finance Σάββατο 15/05/2021, 08:29
BUSINESS & FINANCE

Γιατί η Ουάσιγκτον έχει «στερέψει» από βενζίνη

«Άλμα» για την τιμή των καυσίμων

Γιατί η Ουάσιγκτον έχει «στερέψει» από βενζίνη

Σε εκρηκτικά επίπεδα έχουν εκτοξευθεί οι τιμές της βενζίνης σε Ουάσιγκτον, Μέριλαντ και Βιρτζίνια, καθώς η πρόσφατα κυβερνοεπίθεση στην Colonian Pipeline έχει στερέψει τις δεξαμενές των περισσότερων βενζινάδικων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μέση τιμή της βενζίνης σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ ξεπερνάει τα 3 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από το 2012. Ενδεικτικά, στην Ουάσιγκτον, η τιμή του καυσίμου κυμαίνεται στα 3,12 δολάρια ανά γαλόνι, στο Μέριλαντ στα 3,01 δολάρια και στη Βιρτζίνια στα 2,91 δολάρια. 

Αυτή την στιγμή, εξάλλου, το 47% των βενζινάδικων στην Ουάσιγκτον, το 34% στο Μέριλαντ και το 55% στη Βιρτζίνια δεν διαθέτει καθόλου καύσιμα, καθώς τα αποθέματα έχουν εξαντληθεί τελείως.

Όπως είναι φυσικό, αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει έντονο πανικό στους Αμερικανούς, οι οποίοι σπεύδουν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ υπό τον φόβο μιας επί μακρόν διατήρησης των ελλείψεων. 

Όλα ξεκίνησαν την Τετάρτη, όταν μια ομάδα Ρώσων χάκερς «χτύπησαν» την Colonial Pipeline, μια εταιρεία που εδρεύει στην Ατλάντα. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν σοβαρά ζητήματα στον ανεφοδιασμό, αφήνοντας χωρίς καύσιμα μια τεράστια έκταση των ΗΠΑ, από το Τέξας έως το Νιου Τζέρσεϊ.

Από χθες, Παρασκευή, η ομαλή τροφοδοσία των πρατηρίων έχει αρχίσει σταδιακά να αποκαθίσταται. Όμως, θα χρειαστούν ορισμένες ημέρες ακόμη, έως ότου ομαλοποιηθεί πλήρως η κατάσταση. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, οι ελλείψεις καυσίμων δύναται να διαρκέσουν έως τουλάχιστον μία εβδομάδα, καθώς η Colonial Pipeline εφοδιάζει περίπου το 45% των σημείων πώλησης στην Ανατολική Ακτή.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Fox News

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News