Business & Finance Παρασκευή 14/05/2021, 18:32
BUSINESS & FINANCE

Γιατί θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή

Όπως και στις 23 Μαΐου

Γιατί θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή

Κανονικά θα λειτουργήσουν τις δύο επόμενες Κυριακές (16 και 23 Μαΐου) τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα τροφίμων, όπως ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα έκτακτα μέτρα προστασίας έναντι του κορωνοϊού.

Η απόφαση αφορά, ειδικότερα, τα σούπερ μάρκετ, τα μίνι μάρκετ, τους φούρνους, τα κρεοπωλεία, τα ιχθυοπωλεία, τα ζαχαροπλαστεία, τα φαρμακεία, τα καθαριστήρια, τα pet shop, καθώς και τα καταστήματα καπνικών και ατμιστικών προϊόντων.

Το ωράριο λειτουργίας, μάλιστα, θα είναι διευρυμένο από τις 7.00 έως τις 22.30, με εξαίρεση την παράδοση delivery, η οποία θα ισχύει έως τη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα.

Όσον αφορά το λιανεμπόριο, στην κυριακάτικη λειτουργία συμπεριλαμβάνονται επίσης πολυκαταστήματα, εκπτωτικά χωριά, καταστήματα εντός καταστήματος, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και κομμωτήρια.

Το ωράριο θα είναι εξίσου διευρυμένο από τις 7.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ.

Οι παραπάνω αποφάσεις φέρεται να συνδέονται με την επανεκκίνηση των οικονομικών δραστηριοτήτων και την προσπάθεια τόνωσης της αγοράς, καθώς από σήμερα η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων πραγματοποιείται κανονικά, χωρίς click away ή click inside. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News