Business & Finance Παρασκευή 14/05/2021, 16:35
BUSINESS & FINANCE

MIG: Ολική αναδιάρθρωση του δανεισμού – Όφελος 17 εκατ. ευρώ ετησίως

Παράταση του χρόνου αποπληρωμής κατά 3 έτη

MIG: Ολική αναδιάρθρωση του δανεισμού – Όφελος 17 εκατ. ευρώ ετησίως

Στην ολική αναδιάρθρωση του συνόλου του τραπεζικού δανεισμού έναντι της Πειραιώς προχώρησε η Marfin Investment Group (ΜIG), παίρνοντας βαθιά «ανάσα», η οποία υπολογίζεται σε περίπου 17 εκατ. ευρώ ετησίως.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση της εταιρείας, ο χρόνος αποπληρωμής παρατάθηκε κατά 3 έτη με δικαίωμα περαιτέρω παράτασης κατά 1 έτος, υπό την αίρεση της τράπεζας.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν θα υπάρχουν ενδιάμεσες πληρωμές, το σύνολο του δανεισμού καθίσταται μακροπρόθεσμο, καθώς το κεφάλαιο προβλέπεται ότι θα αποπληρωθεί στη λήξη της διάρκειας των δανειακών συμβάσεων.

Την ίδια ώρα, το ονομαστικό επιτόκιο θα ανέρχεται μεσοσταθμικά σε 1,5% ετησίως (από 4,62% που ίσχυε το 2020), το οποίο αντιστοιχεί σε ποσό 6,8 εκατ. ευρώ ετησίως (με δυνατότητα κεφαλαιοποίησης του μεγαλύτερου μέρους του). Αποτέλεσμα είναι να προκύψει ετήσια μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους κατά περίπου 17 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά τι συμφωνήθηκε

  • Έκδοση ενός νέου Κοινού Ομολογιακού Δανείου (ΚΟΔ) αρχικού ποσού έκδοσης 281 εκατ. ευρώ.
  • Τροποποίηση των όρων του υφιστάμενου Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου (ΜΟΔ) σημερινού υπολοίπου 160 εκατ. ευρώ
  • Σε εξασφάλιση των απαιτήσεων της δανείστριας τράπεζας από τα ανωτέρω Ομολογιακά Δάνεια, παραχωρείται ενέχυρο Α’ και Β΄ τάξης αντιστοίχως επί του συνόλου των μετοχών (άμεσης και έμμεσης) κυριότητας της Εταιρίας έκδοσης της θυγατρικής «Attica Α.Ε. Συμμετοχών».

«Με την συμφωνία βελτιώνεται σημαντικά η χρηματοοικονομική διάρθρωση της Εταιρίας όπως επίσης και οι μελλοντικές ταμειακές ροές που αφορούν την εξυπηρέτηση του δανεισμού της» σχολίασε η διοίκηση της MIG.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News