Business & Finance Παρασκευή 14/05/2021, 13:53
BUSINESS & FINANCE

Ν. Παπαθανάσης: Πρόγραμμα στήριξης 425 εκατ. για τον τουρισμό – Σύντομα οι ανακοινώσεις

Ν. Παπαθανάσης: Πρόγραμμα στήριξης 425 εκατ. για τον τουρισμό – Σύντομα οι ανακοινώσεις

Στα 425 εκατ. ευρώ αναμένεται να ανέλθει ο προϋπολογισμός του προγράμματος για την στήριξη του τουρισμού, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

«Θα ανοίξει ένα πρόγραμμα 425 εκατ. ευρώ για να στηρίξει τον τουρισμό. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα» δήλωσε συγκεκριμένα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Αnt1.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα για την εστίαση που έκανε πρεμιέρα σήμερα, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε πως οι επιχειρηματίες έχουν την δυνατότητα να δουν κατευθείαν τι ποσό θα λάβουν.

Ερωτηθείς για την κατάργηση του δεύτερου self test στα σχολεία απάντησε πως «το θέμα είναι του υπουργείου Παιδείας, της επιτροπής και του ΕΟΔΥ» και πως ο ίδιος δεν μπορεί να γνωρίζει το σκεπτικό. Πρόσθεσε ωστόσο ότι στον τομέα αρμοδιότητάς του, στο λιανεμπόριο και την εστίαση, ισχύουν τα δυο υποχρεωτικά τεστ την εβδομάδα.

Σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, ο κ. Παπαθανάσης διευκρίνισε ότι οι εργαζόμενοι στην εστίαση μπορούν να μετακινηθούν και μετά τις 00.30 με τη βεβαίωση από το ΕΡΓΑΝΗ, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να έχουν επιστρέψει σπίτι τους μέχρι τις 00.30.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News