Business & Finance Πέμπτη 13/05/2021, 13:37
BUSINESS & FINANCE

Αυτά που δεν γνωρίζουν οι τουρίστες: Το Bloomberg αποκαλύπτει την πραγματική ελληνική πολυτέλεια

Το πρακτορείο μαρτυρά τους κρυφούς προορισμούς που γνωρίζουν οι εύποροι Αθηναίοι αλλά αγνοούν οι ξένοι ταξιδιώτες

Αυτά που δεν γνωρίζουν οι τουρίστες: Το Bloomberg αποκαλύπτει την πραγματική ελληνική πολυτέλεια

Το κρυμμένο μυστικό του Σαρωνικού, εκεί όπου οι εύποροι Αθηναίοι συναντιούνται για φάνε φρέσκα ψάρια στην αμμουδιά, ανακαλύπτει το Bloomberg. «Το Αιγαίο και το Ιόνιο μπορεί να είναι πιο γνωστά ανάμεσα στους ξένους ταξιδιώτες, αλλά ένα ταξίδι στον Σαρωνικό Κόλπο θα σας δείξει το πραγματικό νόημα της ελληνικής πολυτέλειας», αποκαλύπτει το πρακτορείο στους αναγνώστες του.

Πραγματικά, η Αμερικανίδα τουριστική πράκτορας Κέλι Σι, της Kelly Shea Travels, λέει στο Bloomberg ότι σε κάποια από τα ελληνικά νησιά, τα πλήθη των ξένων τουριστών κυριαρχούν παντού, ώστε «μπορεί να χάσετε το τι σημαίνει Ελλάδα».

«Αυτό δεν συμβαίνει στα νησιά του Σαρωνικού Κόλπου, όπου οι εύποροι Αθηναίοι συναντιούνται για χαλαρά μεσημεριανά στην παραλία με φρέσκα ψητά ψάρια με λεμόνι και ελαιόλαδο, κάνουν βόλτες σε παραθαλάσσιους δρόμους ή περπατούν σε πευκοδάση», γράφει το Bloomberg.  

Και ενώ αυτό το σύμπλεγμα νησιών είναι τόσο κοντά στην Αθήνα, ώστε κάποιοι ντόπιοι πηγαινοέρχονται διαρκώς, οι περισσότεροι τουρίστες το αγνοούν, για να πάνε σε πιο συνωστισμένους και λιγότερο βολικούς προορισμούς. «Αυτό  σημαίνει ότι είναι η τέλεια επιλογή για το 2021», τονίζει το Bloomberg.

Το πρακτορείο συστήνει διαμονή στο Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, από όπου κανείς μπορεί να επισκεφθεί με σκάφος παραλίες που μοιάζουν με ιδιωτικές, όπως η Ξυλοκέριζα στις Σπέτσες, το ακατοίκητο νησί της Δοκού ή τη Μονεμβασιά.

Επόμενη πρόταση είναι η Ύδρα, όπου εδώ και δεκαετίες βρίσκουν καταφύγιο Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες και διανοούμενοι. 

Και από εκεί, συστήνει ταξίδι με σκάφος προς την πέτρινη μαρίνα των Σπετών και το Palms Bar του ιστορικού ξενοδοχείου Poseidonion Grand Hotel.

«Με ένα superyacht, μπορείτε να κάνετε πιο μακρινές ανακαλύψεις, στις ακτές της Πελοποννήσου και των νησιών», προτείνει το Bloomberg, συστήνοντας στάσεις στον Πόρο και στην Αίγινα.

«Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να αφήσετε κομμάτια της διαδρομής σας στις διαθέσεις του καπετάνιου σας. Στην Ελλάδα, είναι εκπαιδευμένοι να ξέρουν ακριβώς τα σωστά σημεία για να δοκιμάσετε τα θαλάσσια παιχνίδια του σκάφους σας και μπορούν αυθόρμητα να σας οδηγήσουν σε ανέγγιχτα διαμάντια που ίσως να σκόπευαν να κρατήσουν μυστικά», γράφει χαρακτηριστικά το Bloomberg.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News