Business & Finance Πέμπτη 13/05/2021, 10:08
BUSINESS & FINANCE

Τιτάν: Δυναμικό ξεκίνημα στο 2021 με κέρδη 15,3 εκατ. ευρώ

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα α' τριμήνου

Τιτάν: Δυναμικό ξεκίνημα στο 2021 με κέρδη 15,3 εκατ. ευρώ

Ανθεκτικότητα επέδειξαν τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου Τιτάν στο α’ τρίμηνο του 2021, κάτι το οποίο αποδίδεται στην σταδιακή εξομάλυνση των συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 370,7 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 3,6% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2020, λόγω της εξασθένησης του αμερικανικού δολαρίου.

Την ίδια ώρα, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 15,3 εκατ. ευρώ έναντι καθαρών ζημιών 15,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Σε επίπεδο λειτουργικών κερδών (EBITDA), η αποκλιμάκωση των πανδημικών πιέσεων και η αναβολή των εργασιών συντήρησης στις ΗΠΑ είχαν ως αποτέλεσμα την αύξησή τους στα 56,1 εκατ. ευρώ έναντι 40,6 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2020 (άνοδος 38,3%).

Σε συγκρίσιμη βάση, τα λειτουργικά κέρδη του α’ τριμήνου θα ήταν χαμηλότερα κατά 10 εκατ. ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη και το εκτιμώμενο κόστος συντήρησης, το οποίο τελικά θα επιβαρύνει το β’ τρίμηνο.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Ομίλου, η χρονιά ξεκίνησε θετικά, με τη ζήτηση στις ΗΠΑ να διαμορφώνεται σε υψηλά επίπεδα, ιδίως τον μήνα Μάρτιο, τις τάσεις στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης να διατηρούνται ισχυρές, τις εξελίξεις στην ελληνική αγορά να παραμένουν θετικές και την αγορά της Ανατολικής Μεσογείου να σημειώνει σχετική βελτίωση.

Οι τάσεις των πωλήσεων ήταν θετικές σε όλα τα προϊόντα. Οι πωλήσεις τσιμέντου και κλίνκερ αυξήθηκαν κατά 3% χάρη στην υψηλότερη ζήτηση στις περισσότερες αγορές. Οι πωλήσεις αδρανών υλικών και έτοιμου σκυροδέματος ενισχύθηκαν κατά 3% και 1%, αντίστοιχα.

Οι επιδόσεις ανά γεωγραφικό τομέα

  • ΗΠΑ: Κύκλος εργασιών 226,1 εκατ. ευρώ, Λειτουργικά Κέρδη 37,7 εκατ. ευρώ
  • Ελλάδα & Δυτική Ευρώπη: Κύκλος Εργασιών 57,9 εκατ. ευρώ, Λειτουργικά Κέρδη 6,8 εκατ. ευρώ
  • Νοτιοανατολική Ευρώπη: Κύκλος Εργασιών 49 εκατ. ευρώ, Λειτουργικά Κέρδη 11,3 εκατ. ευρώ
  • Ανατολική Μεσόγειος: Κύκλος Εργασιών 37,7 εκατ. ευρώ, Λειτουργικά Κέρδη 0,2 εκατ. ευρώ

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News