BUSINESS & FINANCE

Το καλοκαίρι του 2022 το νέο θέρετρο της One&Only στα Αστέρια Γλυφάδας

Το καλοκαίρι του 2022 το νέο θέρετρο της One&Only στα Αστέρια Γλυφάδας

Με διπλάσιο προϋπολογισμό προχωρά την ανάπτυξη της νέας πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας στα Αστέρια Γλυφάδας η Grivalia. Όπως ανέφερε σήμερα, στο Φόρουμ των Δελφών ο διευθύνων σύμβουλος της Grivalia, Γιώργος Χρυσικός, τη διαχείριση της νέας πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας θα αναλάβει η διεθνής ξενοδοχειακή αλυσίδα One & Only. “Πρόκειται για ένα υβριδικό city resort που θα διαχειρίζεται η One&Only. Διπλασιάσαμε τον προϋπολογισμό της επένδυσης στα 110 εκατ. ευρώ» ανέφερε ο κ. Χρυσικός. Το ξενοδοχείο θα έχει ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2022, ενώ φέτος αναμένεται να ολοκληρωθούν οι υποδομές και οι υποστηριστικές εγκαταστάσεις, οι χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας.

Σημειώνεται ότι το 2017 η Grivalia εξαγόρασε, μέσω της Grivalia Hospitality, προς 29,5 εκατ. ευρώ, το 80% της Ναυσικά Α.Ε. που διαθέτει τη μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου των Αστεριών της Γλυφάδας, ιδιοκτησίας ΕΤΑΔ.

Τον περασμένο Μάρτιο, το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής ενέκρινε την αρχιτεκτονική μελέτη και την αναθεώρηση της άδειας δόμησης με αντικείμενο τον εκσυγχρονισμό και την επανάχρηση του ξενοδοχείου, όπως και την άδεια δόμησης του εστιατορίου Dreams που βρίσκεται στη λεωφόρο Ποσειδώνος 58, στη Γλυφάδα. Την υλοποίηση και διαχείριση των εργασιών εκσυγχρονισμού του συγκροτήματος έχει αναλάβει η Dimand, με την έκταση να διαθέτει συνολική επιφάνεια 272 στρεμμάτων από τα οποία προβλέπεται δόμηση σε 21,4 χιλ. τ.μ. 

Η αρχιτεκτονική μελέτη προβλέπει την υλοποίηση πεντάστερου ξενοδοχείου που θα διαθέτει 127 κλειδιά και θα είναι υπό τη διαχείριση της One & Only. Ένα από τα δύο διώροφα κτίσματα-με μορφή καμπύλης- του συγκροτήματος αφορά το κεντρικό κτίριο υποδοχής, όπου θα φιλοξενούνται εμπορικές χρήσεις και χρήσεις φιλοξενίας (12 δωμάτια).   

Οι 100 καμπάνες του συγκροτήματος, που αποτελούσαν σημείο αναφοράς τη δεκαετία του 1960, θα μετατραπούν σε 95 επιπλωμένα διαμερίσματα, επειδή δέκα από αυτές θα συνενωθούν ανά δύο. Στο δυτικό όριο της έκτασης θα αναπτυχθούν 14 ανεξάρτητες κατοικίες, ενεργειακά αυτόνομες, με ιδιωτικό υπαίθριο χώρο, και χώρο στάθμευσης.

Το συγκρότημα θα διαθέτει δύο πύλες για την είσοδο στο συγκρότημα των βιλών και στο κυρίως συγκρότημα που περιλαμβάνει το ξενοδοχείο και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις.

Σε δύο από τα κτήρια της ανάπτυξης, θα δημιουργηθούν επτά κατοικίες 152-199 τ.μ. η καθεμία και επτά δωμάτια ξενοδοχείου με επιφάνεια 72–75 τ.μ. το καθένα. Επίσης, προβλέπεται και ξεχωριστή κατοικία, συνολικής επιφάνειας 162 τ.μ., που αποτελείται από τρία ανεξάρτητα κτίρια, καθώς και γυμναστήριο, χώροι προσωπικού της προεδρικής σουίτας και υποστηρικτικοί χώροι.

Θα διαμορφωθεί ακόμη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κέντρο αναζωογόνησης και ομορφιάς, όπως και δύο branded εστιατόρια. Όσον αφορά το χώρο που βρισκόταν το Dreams, θα  αναδιαμορφωθεί ώστε να δημιουργηθεί ένας παιδότοπος και να προστεθεί ένα εστιατόριο, ενώ το bar  θα μετεγκατασταθεί εντός του κτηρίου.

Το συγκρότημα θα διαθέτει και κολυμβητικές δεξαμενές, όπως και στοιχεία νερού, των οποίων η επιφάνεια θα αυξηθεί σε 3.950 τ.μ. (από 1.560 τ.μ.) και 400 τ.μ., αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News