Business & Finance Δευτέρα 10/05/2021, 14:31
BUSINESS & FINANCE

Ξεκινούν οι εργασίες επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου σε Ξάνθη και Δράμα

Το έργο, ύψους 17,1 εκατ. ευρώ, θα ολοκληρωθεί σταδιακά έως το 2023

Ξεκινούν οι εργασίες επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου σε Ξάνθη και Δράμα

Εντός του Μαΐου θα ξεκινήσουν οι εργασίες επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στις πόλεις της Ξάνθης και της Δράμας, ενώ παράλληλα με αυτές θα πραγματοποιούνται συνδέσεις καταναλωτών. Τη σύμβαση για το έργο, ύψους 17,1 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σταδιακά έως το 2023, υπέγραψαν την Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ Μάριος Τσάκας και ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ, Γεώργιος Κωτούλας.

Σημειώνεται ότι το παραπάνω έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του εγκεκριμένου, από τη ΡΑΕ, Προγράμματος Ανάπτυξης της ΔΕΔΑ για την περίοδο 2021-2025, συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ, το οποίο προβλέπει την κατασκευή 1.860 χιλιομέτρων δικτύου διανομής φυσικού αερίου και περισσότερες από 68.000 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών σε 34 πόλεις της χώρας. 

«Με σταθερά και αποφασιστικά βήματα, η ΔΕΔΑ προχωρά στην υλοποίηση του φιλόδοξου Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025, θωρακίζοντας ενεργειακά κάθε γωνιά της χώρας. Με την υπογραφή της σύμβασης για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Ξάνθη και τη Δράμα, ακόμη ένα σημαντικό έργο παίρνει το δρόμο της υλοποίησης, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και απασχόλησης» δήλωσε ο κ. Τσάκας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΔΑ, πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ, Βασίλης Κοτρώνης σημείωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το όραμά μας να φθάσει το φυσικό αέριο σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της χώρας γίνεται πραγματικότητα, μέσα από μεγάλα έργα υποδομών με περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό πρόσημο. Σε αυτήν μας την προσπάθεια, πολύτιμος αρωγός είναι ο τεχνικός κόσμος της χώρας τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά». 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News