Business & Finance Κυριακή 9/05/2021, 10:18
BUSINESS & FINANCE

Πέθανε ο επιχειρηματίας Θανάσης Λαβίδας, βασικός μέτοχος της Lavipharm

Πέθανε ο επιχειρηματίας Θανάσης Λαβίδας, βασικός μέτοχος της Lavipharm

Απεβίωσε χθες ο επιχειρηματίας Θανάσης Λαβίδας, βασικός μέτοχος της Lavipharm.

Ο Θανάσης Λαβίδας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948 και το 1976 ανέλαβε τη διοίκηση του ομίλου Lavipharm. Ήταν πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Η.Π.Α. και μέλος Δ.Σ. σε διμερή συμβούλια, των οποίων ο στόχος είναι η ανάπτυξη και σύσφιξη των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και των αντίστοιχων χωρών. Είχε διατελέσει επίσης επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

To 2011, η γαλλική κυβέρνηση του απένειμε τα διάσημα του Ιππότη του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής, ως φόρο τιμής για τη συμβολή του στην προώθηση του διαλόγου μεταξύ των λαών και τη συνεργασία σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου και ειδικότερα μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας.

Διετέλεσε επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ARIAD, εταιρείας βιοτεχνολογίας με έδρα τη Βοστώνη, εισηγμένης στο Nasdaq της Νέας Υόρκης.

Είχε διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στη Φαρμακευτική Χημεία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ είχε κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Ludwig Maximillian του Μονάχου και στο Institut Superieur de Marketing et de Management στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News