Business & Finance Παρασκευή 7/05/2021, 11:21
BUSINESS & FINANCE

ΞΕΕ: Συγχαρητήρια επιστολή στην ΑΑΔΕ για τη ρύθμιση στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

ΞΕΕ: Συγχαρητήρια επιστολή στην ΑΑΔΕ για τη ρύθμιση στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Την ικανοποίηση των ξενοδόχων για τη συμφωνία με τις πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων που έκλεισε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εκφράζει ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλ. Βασιλικός, με επιστολή του προς τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΞΕΕ επισημαίνει πως η συμφωνία αυτή θα επιτρέψει να υπάρξει μία πιο δίκαιη φορολογική αντιμετώπιση, «τουλάχιστον ίση με αυτή που έχουν να αντιμετωπίσουν τα ξενοδοχεία» και εκφράζει την ελπίδα η ενέργεια αυτή να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλα υπουργεία ώστε να εξομαλυνθούν οι διαφορές μεταξύ αδειοδοτημένων καταλυμάτων και ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμε κύριε Διοικητά,

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, ως ο θεσμικός σύμβουλος της Πολιτείας σε θέματα του ξενοδοχειακού κλάδου, δίνει από το 2012 ένα συνεχή αγώνα για να διασφαλίσει ίσους όρους ανταγωνισμού των ακινήτων βραχυχρόνιων μισθώσεων με τα αδειοδοτημένα τουριστικά καταλύματα, καταθέτοντας στις εκάστοτε ηγεσίες των αρμόδιων υπουργείων σειρά από επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες επιπτώσεων στην κοινωνία και στην οικονομία και προτάσεις ρυθμίσεων μαζί με καλές πρακτικές από το εξωτερικό.
Γνωρίζοντας την προσωπική σας επίμονη προσπάθεια για την φορολογική συμμόρφωση των ιδιοκτητών ακινήτων και κατ’ επέκταση και των πλατφορμών που πλαισιώνουν την δραστηριότητα αυτή θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την συμφωνία που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα.
Είμαστε σίγουροι ότι η συμφωνία αυτή θα επιτρέψει να υπάρξει μία πιο δίκαιη φορολογική αντιμετώπιση τουλάχιστον ίση με αυτή που έχουν να αντιμετωπίσουν τα ξενοδοχεία.
Ευελπιστούμε πως η δράση σας θα αποτελέσει παράδειγμα και για άλλα υπουργεία τα οποία θα πρέπει να επιβάλλουν όπως το κάνατε εσείς μέτρα λειτουργίας υγιεινής και ασφάλειας, τα οποία θα βοηθήσουν περαιτέρω στην εξομάλυνση των διαφορών μεταξύ αδειοδοτημένων καταλυμάτων και ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Με εκτίμηση,
Αλέξανδρος Βασιλικός

Πρόεδρος Δ.Σ. ΞΕΕ»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News