Business & Finance Παρασκευή 7/05/2021, 11:07
BUSINESS & FINANCE

ΕΛΒΕ: Αύξηση πωλήσεων και κερδών – Οι εκτιμήσεις για το 2021

ΕΛΒΕ: Αύξηση πωλήσεων και κερδών – Οι εκτιμήσεις για το 2021

Στα 33,95 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι πωλήσεις του ομίλου ΕΛΒΕ για την περίοδο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου του 2020, καταγράφοντας αύξηση 22,13%. Παράλληλα ο όμιλος πέτυχε σημαντική αύξηση EBITDA (71,95%) και προ φόρων κερδών (164,84%) ενώ τα κέρδη μετά φόρων σημείωσαν ισχυρή άνοδο κατά 330,66%.

Για την ίδια οικονομική χρήση η εταιρεία ΕΛΒΕ παρουσίασε αύξηση στις πωλήσεις κατά 146,70% (ανήλθαν σε 15,35 εκατ. ευρώ), σημαντική αύξηση EBITDA (103,90%) και προ φόρων κερδών (78,77%) και ισχυρή άνοδο κατά 94,40% των μετά φόρων κερδών 

Αναλυτικά, τα βασικότερα οικονομικά αποτελέσματα για τον όμιλο και την εταιρεία έχουν ως εξής:

ΕΛΒΕ: Αύξηση πωλήσεων και κερδών – Οι εκτιμήσεις για το 2021-1

Ο όμιλος και η εταιρεία διατήρησαν την ισχυρή χρηματοοικονομική τους κατάσταση. Τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία που αποτιμώνται στην εύλογη αξία μέσω αποτελεσμάτων, ανήλθαν σε 3,22 εκατ. ευρώ. Τα ταμειακά διαθέσιμα και οι καταθέσεις του ομίλου ανήλθαν σε 4,89 εκατ. ευρώ και της εταιρείας σε 3,69 εκατ. ευρώ. 

Εκτιμήσεις και προοπτικές για το 2021

Σε ό,τι αφορά το 2021, η ΕΛΒΕ επισημαίνει ότι οι δραστηριότητες σε επίπεδο εταιρείας δεν επηρεάζονται άμεσα από την εξέλιξη της πανδημίας, οπότε η διοίκηση αναμένει και η τρέχουσα χρήση να είναι κερδοφόρος σε επίπεδο εταιρείας. Η εταιρεία προσπαθεί να αναπτύξει περαιτέρω τις πωλήσεις στο εξωτερικό και ήδη έχει εξασφαλίσει για την τρέχουσα χρήση συμβόλαια από τη γερμανική αστυνομία, το γερμανικό στρατό και τους γερμανικούς σιδηρόδρομους.

Στον τομέα των φωτοβολταϊκών, η εταιρεία έχοντας εξασφαλίσει τη γη, έχει ήδη υποβάλλει αιτήσεις έκδοσης όρων σύνδεσης και αδειών παραγωγής για κατασκευή φωτοβολταϊκών σταθμών ισχύος της τάξεως των 20 MW.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία θα εξακολουθήσει να προάγει ενέργειες σε ζητήματα αειφόρου ανάπτυξης όπως, με την προώθηση πολιτικών φιλικών  προς το περιβάλλον, ανάληψη πρωτοβουλιών για δράσεις ευαισθητοποίησης στα εν λόγω ζητήματα, στις ομάδες ενδιαφέροντος της εταιρείας (προσωπικό, πελάτες , προμηθευτές), απόκτηση νέων και συντήρηση των υφιστάμενων πιστοποιήσεων σε προϊόντα και διαδικασίες και συμμετοχή σε φορείς συνεργασίας και προώθησης πολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News