Business & Finance Πέμπτη 6/05/2021, 22:16
ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Societe Generale: «Ναι» στην εργασία τριών ημερών από το σπίτι

Societe Generale: «Ναι» στην εργασία τριών ημερών από το σπίτι

Η Societe Generale σκοπεύει να επιτρέψει στους εργαζομένους της να εργάζονται από το σπίτι τρεις ημέρες την εβδομάδα και μετά την πανδημία του κορωνοϊού, σε μία ακόμη ένδειξη της απόκλισης που παρατηρείται στο εργασιακό περιβάλλον των τραπεζών ανάμεσα στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Societe Generale, Φρεντερίκ Ουντεά, δήλωσε ότι το νέο ευέλικτο ωράριο εργασίας που θα εγκαινιάσει η τράπεζα είναι απόλυτα εφικτό, χωρίς να επηρεάζει τις σχέσεις της με τους πελάτες ούτε και την παραγωγικότητα των εργαζομένων της. 

Ενώ η ολλανδική ING και η γερμανική Deutsche Bank έχουν προβεί σε αντίστοιχες δεσμεύσεις, ορισμένα κορυφαία στελέχη της Wall Street τάσσονται αντίθετα σε τέτοιου είδους διευθετήσεις στο ωράριο εργασίας. Ο επικεφαλής της Goldman Sachs, Ντέιβιντ Σόλομον, έχει απορρίψει την εξ αποστάσεως εργασία, ενώ ο Τζέιμι Ντάιμον της JPMorgan έχει καλέσει το προσωπικό να επιστρέψει στα γραφεία του από τον Ιούλιο. 

Ο Ουντεά της Societe Generale δεν συμμερίζεται την άποψη ότι για να επιτύχεις στον χώρο εργασίας θα πρέπει να αφιερώνεις 22 ώρες την ημέρα στο γραφείο, απορρίπτοντας το επιχείρημα ορισμένων τραπεζικών ότι μπορείς να χάσεις επιχειρηματικές δραστηριότητες όταν εργάζεσαι απο το σπίτι. Αντιθέτως, ισχυρίζεται ότι δίδοντας τη δυνατότητα στους εργαζομένους να περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι συμβάλεις στην προσέλκυση «νέων ταλέντων», που δεν βλέπουν πλέον τον κόσμο με την ίδια οπτική που τον έβλεπαν πριν από δύο χρόνια. 

Η Societe Generale ανακοίνωσε καθαρά κέρδη της τάξης των 814 εκατ.ευρώ στο πρώτο τρίμηνο έναντι ζημιών 326 εκατ.ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ και τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 1 δισ.ευρώ από πέρυσι, στα 6,2 δισ.ευρώ. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από FT

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News