Business & Finance Τετάρτη 5/05/2021, 19:18
BUSINESS & FINANCE

Autohellas: Από τα ενοικιαζόμενα Ι.Χ. στον κλάδο των ΑΠΕ

Κοινό project με ακόμη τρεις εταιρείες

Autohellas: Από τα ενοικιαζόμενα Ι.Χ. στον κλάδο των ΑΠΕ

Την είσοδο στον πολλά υποσχόμενο και ραγδαίως εξελισσόμενο κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) ανακοίνωσε η Autohellas ΑΤΕΕ, η οποία δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στον τομέα της ενοικίασης αυτοκινήτων.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία του Eυτύχη Βασιλάκη, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος και στην Aegean, αποφάσισε να συμμετάσχει σε μια νέα κοινοπραξία (joint venture), με στόχο την ανάπτυξη φωτοβολταϊκού σταθμού έως 65 MW.

Εταίροι της ελληνικής εταιρείας θα είναι η ολλανδική Masdar Ces Europe, η φινλανδική Taaleri Energia Holgings και η επίσης ελληνική Kyoto Development – Energy Societe Anonyme.

Κάθε μία εταιρεία θα αποκτήσει ποσοστό 25%. Η δημιουργία του project τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το πλήγμα της πανδημίας στον τομέα του τουρισμού, η Autohellas κατάφερε να παραμείνει σε τροχιά κερδοφορίας, με τα καθαρά αποτελέσματα να ανέρχονται σε 17,35 εκατ. ευρώ για το 12μηνο του 2020. Ο κύκλος εργασιών δε, διαμορφώθηκε σε 491 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 11% σε σχέση με το 2019.

Η ανακοίνωση της εισηγμένης

H Autohellas συμφώνησε σήμερα, 5 Μαΐου 2021 στη δημιουργία μιας νέας κοινοπραξίας (joint venture) με λοιπές συμμετέχουσες: την ολλανδική εταιρεία MASDAR CES EUROPE B.V., την φινλανδική εταιρεία TAALERI ENERGIA HOLDINGS S.À.R.L και την ελληνική εταιρεία KYOTO DEVELOPMENT – ENERGY SOCIETE ANONYME. Στην νέα εταιρεία, η Autohellas και κάθε μία από τις λοιπές συμμετέχουσες θα αποκτήσουν ποσοστό ιδιοκτησίας μετοχών 25%. Σκοπός της νέας εταιρείας είναι η ανάπτυξη ενός φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος έως 65MW. Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού και υπό συνήθεις αιρέσεις που προβλέπονται σε αντίστοιχες συναλλαγές.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News