Business & Finance Τετάρτη 5/05/2021, 18:50
BUSINESS & FINANCE

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Τελευταία ευκαιρία για 100.000 επιχειρήσεις

Στις 10 Μαΐου εκπνέει η οριστική προθεσμία

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Τελευταία ευκαιρία για 100.000 επιχειρήσεις

Στις 10 Μαΐου εκπνέει η οριστική προθεσμία για την υποβολή αίτησης υπαγωγής στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7.

Πρόκειται για περίπου 100.000 επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν αποκλειστεί από την αρχική διαδικασία, είτε επειδή καθυστέρησαν να υποβάλλουν αίτηση είτε επειδή συμπλήρωσαν με λαθεμένο τρόπο την αίτηση.

Η πλατφόρμα για τις διορθωτικές δηλώσεις αναμένεται να ανοίξει, σύμφωνα με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, έως αύριο Πέμπτη (6/5). 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το βράδυ της Τρίτης του Πάσχα, ο αριθμός των εγκεκριμένων αιτήσεων για τον 7ο κύκλο ανερχόταν σε 285.000 ευρώ.

Αυξάνονται οι δικαιούχοι

Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) προβλέπει, επίσης, ότι μπορούν να υποβάλουν, κατ’ εξαίρεση, αίτηση και επιχειρήσεις, οι οποίες δήλωσαν έως την 19η Απριλίου στοιχεία εσόδων στην ηλεκτρονική εφαρμογή «myBusinessSupport», αλλά εκ παραδρομής δεν υπέβαλαν την αίτηση ενδιαφέροντος.

Οι νέες αιτήσεις θα επανεξεταστούν, προκειμένου να ελεγχθεί αν οι αιτούντες είναι και δικαιούχοι.

Το συγκεκριμένο «παράθυρο» αφορά κυρίως επιχειρήσεις, οι οποίες έχασαν την «Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6», όπως για παράδειγμα νέες επιχειρήσεις με έναρξη μετά το 2019, αλλά και πλήρως επιχειρήσεων με μεγάλη πτώση τζίρου (κυρίως σε λιανεμπόριο, εστίαση, γυμναστήρια, πολιτισμός κλπ), οι οποίες είχαν αναστείλει τη λειτουργία τους στο α΄τρίμηνο του 2021.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News