Business & Finance Τετάρτη 5/05/2021, 17:53
BUSINESS & FINANCE

Ανακαλούνται διάδρομοι γυμναστικής έπειτα από έναν θάνατο παιδιού

Ανακαλούνται διάδρομοι γυμναστικής έπειτα από έναν θάνατο παιδιού

Στην ανάκληση των διαδρόμων γυμναστικής Tread+ και Tread προχωρά η Peloton, έπειτα από την καταγραφή τραυματισμών και τουλάχιστον ενός θανάτου.

Η ανάκληση έρχεται περίπου ένα μήνα αφότου ο διευθύνων σύμβουλος της Peloton, Τζον Φόλεϊ, είχε ζητήσει από τους ιδιοκτήτες των διαδρόμων να κοιτάξουν τις προειδοποιήσεις ασφαλείας, καθώς ένα παιδί πέθανε σε δυστύχημα που σχετίζεται με το συγκεκριμένο μηχάνημα.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, η Peloton έκανε λάθος στην αρχική της απάντηση στο αίτημα της Επιτροπής Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων να ανακαλέσουμε το Tread+», δήλωσε τώρα ο Φόλεϊ. «Έπρεπε να είχαμε συνεργαστεί πιο παραγωγικά μαζί τους από την αρχή. Για αυτό, ζητώ  συγνώμη».

Τότε, η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων (CPSC) είχε ανακοινώσει ότι υπάρχουν 39 καταγεγραμμένα περιστατικά ατυχήματος, συμπεριλαμβανομένου και ενός θανάτου, στα οποία εμπλέκεται ο διάδρομος Peloton Tread+. Η εταιρεία είχε επιβεβαιώσει το θάνατο και είχε πει ότι τα παιδιά θα πρέπει να κρατιούνται μακριά από τους διαδρόμους. Μάλιστα η Peloton είχε χαρακτηρίσει «ανακριβή και παραπλανητική» την προειδοποίηση της CPSC, που ζητούσε από όσους έχουν παιδιά ή κατοικίδια στο σπίτι να σταματήσουν αμέσως να χρησιμοποιούν τους διαδρόμους γυμναστικής της εταιρείας.  

Η Peloton πουλά στατικά ποδήλατα και διαδρόμους που μπορούν να συνδεθούν με ψηφιακά μαθήματα γυμναστικής. Οι πωλήσεις και η μετοχή της έχουν εκτιναχθεί μέσα στην πανδημία, αφότου τα γυμναστήρια έκλεισαν και οι καταναλωτές αναζήτησαν  εναλλακτικούς τρόπους άσκησης. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News