Business & Finance Τετάρτη 5/05/2021, 10:55
Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ

Πώς θα προχωρήσει το άνοιγμα της εστίασης – Τι θα γίνει με τις οργανωμένες παραλίες

Πώς θα προχωρήσει το άνοιγμα της εστίασης – Τι θα γίνει με τις οργανωμένες παραλίες

«Η εστίαση άνοιξε καλά, τα μέτρα τηρήθηκαν, ήταν όλοι πολύ προσεχτικοί» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, για την επαναλειτουργία του κλάδου. Όπως είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, «τα μηνύματα είναι αισιόδοξα και καθώς προχωράμε θα ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι».

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης ‘Αδωνις Γεωργιάδης έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διευρυνθεί το ωράριο για τα καταστήματα της εστίασης από τις 15 Μαΐου, εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν.

Ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε πως αυτή την εβδομάδα το υπουργείο θα κάνει τις προτάσεις του στους ειδικούς για άνοιγμα των φροντιστηρίων μαζί με τα σχολεία και την κατάργηση των μηνυμάτων για το λιανικό εμπόριο. «Θα κάνουμε τις προτάσεις μας και θα αναμένουμε τις αποφάσεις των επιδημιολόγων. Η διεύρυνση του ωραρίου αυτή τη στιγμή δεν είναι στο τραπέζι» είπε.

Σε ό,τι αφορά το πότε θα ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες, ανέφερε πως «προχωράμε βήμα – βήμα. Θα ανοίξουν, θα περιμένουμε τις σχετικές αποφάσεις, δε μπορώ να σας πω ημερομηνία αυτή τη στιγμή. Να δούμε πώς θα κινηθεί η κατάσταση με την εστίαση, πλησιάζει και το άνοιγμα του τουρισμού, ας περιμένουμε λοιπόν».

Μιλώντας στον ίδιο σταθμό ο Νίκος Βενιέρης, ιδιοκτήτης beach bar που προετοιμάζεται για το άνοιγμα του κλάδου του σημείωσε: «Επίσημη ανακοίνωση δεν έχουμε για τις 15 Μαΐου, αλλά από όσα έχουμε ακούσει τότε θα γίνει το άνοιγμά μας. Πρέπει να κάνουμε έναν προγραμματισμό, έχουμε προεργασίες, ώστε να είμαστε έτοιμοι σύμφωνα και με τις προδιαγραφές. Το κατάστημά μας είναι για καφέ. Είμαστε από τις τυχερές οργανωμένες παραλίες, γιατί τα καταστήματα έχουν ξεχωριστή είσοδο. Εμείς δεν έχουμε ξαπλώστρες. Το καλοκαίρι υπό κανονικές συνθήκες έχουμε γύρω στις 600 ομπρέλες, αλλά τώρα είμαστε σε αναμονή».

Ο κ. Παπαθανάσης διευκρίνσε πως τα καταστήματα που έχουν άδεια για να λειτουργήσουν ως εστίαση και καφέ έχουν συγκεκριμένο χώρο και για την παραλία χρειάζεται ειδική άδεια για να λειτουργήσει πάλι με ξαπλώστρες κανονικά. «Δεν επιτρέπεται να αναπτυχθούν καρέκλες πέραν του χώρου που δίνει την άδεια ο δήμος. Από τη στιγμή που είναι κλειστές οι οργανωμένες παραλίες, θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Πλέον δίνουμε απαντήσεις όταν έχουμε τις αποφάσεις» είπε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News