Business & Finance Τρίτη 4/05/2021, 22:18
BUSINESS & FINANCE

H Νissan πουλάει 16,4 εκατ. μετοχές της Daimler

Αξίας 1,19 δισ. ευρώ

H Νissan πουλάει 16,4 εκατ. μετοχές της Daimler

Στην πώληση του ποσοστού που διαθέτει στο μετοχικό κεφάλαιο της Daimler, αξίας 1,19 δισ. ευρώ, προχωράει η Nissan Motor, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των ταμειακών διαθεσίμων και ανάκτησης της κερδοφορίας. 

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, συγκεκριμένα, προσφέρει μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης περίπου 16,4 εκατ. μετοχές. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί από τις Bank of America και Societe Generale.

Τον Μάρτιο, σ’ αντίστοιχη κίνηση προχώρησε και η Renault, εταίρος της Nissan, αποκομίζοντας το ποσό του 1,14 δισ. ευρώ.

Στόχος και των δύο εταιρειών είναι η αποκατάσταση της κερδοφορίας και η ενίσχυση των ταμειακών διαθεσίμων, τα οποία έχουν πληγεί σημαντικά αφενός από τη σύλληψη του Κάρλος Γκοσν, επί πολλά χρόνια «αφεντικού» της Nissan, αφετέρου από την πανδημία του κορωνοϊού. 

Υπενθυμίζεται ότι Renault, Nissan και Mitsubishi έχουν σχηματίσει μια εταιρική κοινοπραξία, η οποία πουλάει σχεδόν 1 στα 9 αυτοκίνητα παγκοσμίως. 

Η κοινοπραξία, μεταξύ άλλων, είχε στενή συνεργασία και με τη Daimler, με αποτέλεσμα Renault και Nissan να αποκτήσουν ένα μειοψηφικό πακέτο μετοχών στη γερμανική εταιρεία, η οποία από την πλευρά της κατέχει περίπου 9,17 εκατ. μετοχές της γαλλικής Renault. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News