Business & Finance Πέμπτη 29/04/2021, 18:26
BUSINESS & FINANCE

Θ. Σκυλακάκης: Μέτρα στήριξης 1 δισ. ευρώ για κάθε μήνα

Έως το τέλος του 2021

Θ. Σκυλακάκης: Μέτρα στήριξης 1 δισ. ευρώ για κάθε μήνα

Επιπλέον 6 δισ. ευρώ αναμένεται να διατεθούν έως το τέλος του 2021 για την στήριξη της οικονομίας, όπως εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, κάνοντας λόγο για την παροχή ενός δισ. ευρώ κάθε μήνα.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το κυβερνητικό στέλεχος εξήγησε ότι τα 6 δισ. ευρώ θα αφορούν, μεταξύ άλλων, τα προγράμματα επανακκίνησης διάφορων κλάδων, την απαλλαγή του ιδιωτικού τομέα από την εισφορά αλληλεγγύης κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρχικός πρϋπολογισμός προέβλεπε μέτρα στήριξης, ύψους 7,5 δισ. ευρώ, ενώ στη συνέχεια προστέθηκαν επιπλέον μέτρα, ύψους 3 δισ. ευρώ. Λαμβάνοντας υπόψη και τα 6 δισ. ευρώ του κ. Σκυλακάκη, το συνολικό ποσό εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 16,5 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά τα ληξιπρόθεσμα χρέη, τα οποία έχουν προκληθεί από την πανδημία, ο αναπληρωτής υπουργός διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την εκπόνιση προγράμματος ενίσχυσης επιχειρήσεων – φυσικών προσώπων, ανάλογα με το πλήγμα που έχουν υποστεί από την πανδημία.

«Πρόκειται τόσο για χαμηλότοκα δάνεια, όσο και για ενισχύσεις. Αλλά τα χρήματα δεν δίδονται από κάποιο “μαγικό σακούλι”, δίδονται από τους ίδιους τους φορολογούμενους σε μεταγενέστερο χρόνο, οπότε πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη στον τρόπου που δαπανώνται» επεσήμανε με νόημα.

Ειδική αναφορά έκανε και στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, το οποίο κατατέθηκε την Τετάρτη στη Κομισιόν, με τον κ. Σκυλακάκη να διαβεβαιώσει ότι έχουν ενταχθεί ώριμα έργα με προσεκτική κοστολόγηση. «Σύμβουλοι, σύστημα κινήτρων για δημόσιους υπαλλήλους και νέο πληροφοριακό σύστημα, θα επιταχύνουν τις διαδικασίες».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News