BUSINESS & FINANCE

«Κωτσόβολος»: Αύξηση πωλήσεων 9% λίγο πριν το κλείσιμο της οικονομικής χρήσης

«Κωτσόβολος»: Αύξηση πωλήσεων 9% λίγο πριν το κλείσιμο της οικονομικής χρήσης

Με θετικό πρόσημο φαίνεται να κλείνει η οικονομική χρήση 2020/2021 για την «Κωτσόβολος», καθώς λίγο πριν από την ολοκλήρωση της χρήσης αυτής, η αλυσίδα εμφανίζει αύξηση συγκρίσιμων πωλήσεων κατά 9%. Η αύξηση της ζήτησης σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές λόγω της εφαρμογής της τηλεργασίας και της τηλεκπαίδευσης για μεγάλο μέρος του πληθυσμού, η καλή προετοιμασία του ηλεκτρονικού καταστήματος, ειδικά στο δεύτερο lockdown, καθώς και η επέκταση σε νέες κατηγορίες προϊόντων που διατίθενται μόνο ηλεκτρονικά φέρεται ότι αποτέλεσαν τους καθοριστικούς παράγοντες για τη θετική πορεία της «Κωτσόβολος».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες ο όμιλος Dixons Carphone, θυγατρική του οποίου είναι η «Κωτσόβολος», η γνωστή αλυσίδα ηλεκτρικών και οικιακών συσκευών στις 51 εβδομάδες που ολοκληρώθηκαν στις 24 Απριλίου (σημειώνεται ότι η οικονομική χρήση της Dixons και επομένως και της Κωτσόβολος ξεκινά την 1η Μαΐου μίας χρονιάς και ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου της επόμενης) κατέγραψε αύξηση συγκρίσιμων πωλήσεων 9%.

Επιπλέον, τις τελευταίες 25 εβδομάδες που ολοκληρώθηκαν στις 24 Απριλίου, ουσιαστικά δηλαδή από τα μέσα Νοεμβρίου 2020, οι πωλήσεις της «Κωτσόβολος» σημείωσαν αύξηση 7%. Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο επιβλήθηκε στην Ελλάδα το δεύτερο lockdown σε σειρά δραστηριοτήτων, μεταξύ αυτών και στο λιανεμπόριο, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου επετράπησαν οι αγορές με το μοντέλο click away, ενώ τα καταστήματα άνοιξαν ξανά για δύο εβδομάδες τον Ιανουάριο για να κλείσουν στη συνέχεια και να ανοίξουν εκ νέου στις 5 Απριλίου.

Συνολικά ο κλάδος των ηλεκτρικών – ηλεκτρονικών για τη Dixons ενισχύθηκε στις 51 εβδομάδες που έληξαν στις 24 Απριλίου κατά 14%, ενώ καθοριστική ήταν η αύξηση των ηλεκτρονικών πωλήσεων οι οποίες στη χρήση 2020/2021 υπερδιπλασιάστηκαν και αναμένεται ότι θα ξεπεράσουν τα 4,5 δισ. στερλίνες.

Στην προηγούμενη οικονομική χρήση 2019/2020 η «Κωτσόβολος» είχε κλείσει με κύκλο εργασιών 546,86 εκατ. ευρώ και με κέρδη μετά από φόρους 11,46 εκατ. ευρώ.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News