Business & Finance Τετάρτη 28/04/2021, 14:43
BUSINESS & FINANCE

Boeing: Ζημιογόνα για 6ο διαδοχικό τρίμηνο

Boeing: Ζημιογόνα για 6ο διαδοχικό τρίμηνο

Ζημιές για έκτο διαδοχικό τρίμηνο εμφάνισε η Boeing, η οποία δυσκολεύεται αισθητά να ανακάμψει από τη δίνη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία εμφάνισε ζημιές 1,53 δολαρίων ανά μετοχή στο α’ τρίμηνο του 2021, υπερβαίνοντας σημαντικά την πρόβλεψη για ζημιές 1,16 δολαρίων ανά μετοχή.

Την ίδια ώρα, τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 15,22 δισ. δολάρια, ελαφρώς καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίες έκαναν λόγο για έσοδα 15,02 δισ. δολαρίων.

Τα παραπάνω, όπως είναι εύλογο, συνδέονται άρρηκτα με τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης και τη συνεπαγόμενη κατάρρευση της ταξιδιωτικής κίνησης, κάτι το οποίο αντικατοπτρίζεται στο σύνολο του κλάδου των αερομεταφορών.

Σημαίνοντα ρόλο διαδραμάτισε και η επί μακρόν «καθήλωση» του στόλου των αεροσκαφών 737 MAX, ως απόρροια των δύο αεροπορικών δυστυχημάτων, τα οποία οδήγησαν στον θάνατο 346 ανθρώπων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πτήσεις των 737 ΜΑΧ ξεκίνησαν εκ νέου τον Νοέμβριο του 2020, δηλαδή λίγο πριν το ξέσπασμα της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης και την επιβολή των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Αισιοδοξία πάντως, προκύπτει από το γεγονός ότι η ζήτηση για νέα αεροσκάφη καταγράφει αισθητή άνοδο, με τις παραγγελίες από μεγάλες αεροπορικές, όπως η United Airlines, να καθιστούν αισιόδοξη τη διοίκηση για σταδιακή επιστροφή στην κερδοφορία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News