BUSINESS & FINANCE

Eurobank: Προσφορές 1,3 δισ. ευρώ για το ομόλογο – Στο 2,125% η απόδοση

Το ομόλογο είναι διάρκειας έξι ετών

Eurobank: Προσφορές 1,3 δισ. ευρώ για το ομόλογο – Στο 2,125% η απόδοση

Στο 1,3 δισ. ευρώ ανήλθαν οι προσφορές για το ομόλογο senior preferred, το οποίο εξέδωσε σήμερα η Eurobank. To βιβλίο προσφορών έκλεισε πριν από λίγο και το κουπόνι διαμορφώθηκε στο 2% ενώ η απόδοση στο 2,125%. Η τράπεζα άντλησε 500 εκατ. ευρώ. 

Το ομόλογο είναι διάρκειας έξι ετών με δυνατότητα ανάκλησης από την τράπεζα στην πενταετία και αποσκοπεί στη διεύρυνση των πηγών ρευστότητας μέσω πρόσθετων χρηματοδοτικών εργαλείων. Οι τίτλοι έχουν βαθμολογία «Caa1» από τη Moody’s, «B» από την S&P και «CCC» από την Fitch. Σύμβουλοι έκδοσης ήταν οι HSBC, Goldman Sachs, UBS, BofA και BNP.

Οι εκδόσεις ομολόγων δρομολογούνται εν όψει της υποχρέωσης που έχουν επιβάλει οι εποπτικές αρχές στο πλαίσιο της άσκησης MREL (Minimum Required Eligible Liabilities) για τη διεύρυνση  της ρευστότητας και της κεφαλαιακής βάσης.

Στο πλαίσιο αυτό, το χρηματοδοτικό πρόγραμμα Euro Medium Term Notes (EMTN) που έχει ανακοινώσει η διοίκηση της Τράπεζας για την κάλυψη των δεσμεύσεων του MREL προβλέπει εκδόσεις ύψους 1 δισ. ευρώ εντός του 2021 -εκ των οποίων τα μισά στο α’ εξάμηνο του έτους- καθώς και ανάλογου ύψους εκδόσεις εντός του 2022. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή έξοδος στις αγορές συνέπεσε χρονικά με την αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s, ενώ επήλθε λίγες ημέρες μετά την επιτυχή Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) της Πειραιώς.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News