Business & Finance Τετάρτη 28/04/2021, 12:09
BUSINESS & FINANCE

«Το dogecoin είναι καλύτερο από το λαχείο»

«Το dogecoin είναι καλύτερο από το λαχείο»

Το dogecoin δεν είναι η καλύτερη επένδυση στον κόσμο, όμως είναι πολύ καλύτερο από το λαχείο, λέει ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της ομάδας του NBA, Dallas Mavericks, Mark Cuban.

Όπως είπε ο Cuban στην εκπομπή της Ellen DeGeneres, η άνοδος αυτού του κρυπτονομίσματος που ξεκίνησε σαν αστείο είναι «η πιο τρελή ιστορία που έχει υπάρξει ποτέ».

«Συνολικά, όταν κάποιος αναφέρει το dogecoin και ρωτά εάν είναι καλή επένδυση, θα έλεγα ότι δεν είναι η καλύτερη επένδυση του κόσμου, αλλά είναι πολύ καλύτερη από το λαχείο και είναι ένας σπουδαίος τρόπος για να μάθει κανείς και να αρχίσει να κατανοεί τα κρυπτονομίσματα», είπε ο Cuban. «Και ξέρετε κάτι; Θα μπορούσε να ανέβει», πρόσθεσε.

«Και το δεύτερο κομμάτι είναι ότι εάν δεν ανέβει και θέλετε να το ξοδέψετε, μπορείτε να αγοράσετε πράγματα από το κατάστημα των Mavericks», αστειεύτηκε.

Ο Cuban είχε ανακοινώσει από τον Μάρτιο ότι οι οπαδοί των Mavericks μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια για τους αγώνες και προϊόντα της ομάδας χρησιμοποιώντας το dogecoin. Η ομάδα δέχεται επίσης το bitcoin, το ethereum και άλλα κρυπτονομίσματα.

«Το bitcoin είναι σαν μια ψηφιακή εκδοχή του χρυσού, το ethereum είναι μία ψηφιακή εκδοχή ενός νομίσματος και μετά έχουμε το dogecoin, το οποίο είναι απλά διασκεδαστικό», είπε ο Cuban όταν η DeGeneres τον ρώτησε την άποψή του για τις επενδύσεις στα κρυπτονομίσματα.

Πραγματικά, το dogecoin ξεκίνησε σαν αστείο από δύο προγραμματιστές, ένα κρυπτονόμισμα-παρωδία που προοριζόταν να μην έχει αξία. Όμως τώρα, η κεφαλαιοποίησή του διαμορφώνεται περίπου στα 35 δισ. δολάρια, αν και νωρίτερα μέσα στο μήνα είχε φτάσει και στα 50 δισ. δολάρια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News