Business & Finance Τετάρτη 28/04/2021, 10:25
BUSINESS & FINANCE

Alphabet: Κέρδη-ρεκόρ έφερε η καραντίνα στη μητρική της Google

Alphabet: Κέρδη-ρεκόρ έφερε η καραντίνα στη μητρική της Google

Κέρδη-ρεκόρ, για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, εμφάνισε η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet, κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 34%, καθώς η πανδημία έσπρωξε περισσότερο κόσμο στο ίντερνετ.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 162%, στα 17,9 δισ. δολάρια το τρίμηνο που έληξε το Μάρτιο, εν μέσω αύξησης των διαφημιστικών εσόδων. Τα συνολικά έσοδα για το τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 55,3 δισ. δολάρια.

Η αγορά περιμένει να δει εάν η αύξηση της δραστηριότητας που έφερε η πανδημία στις υπηρεσίες της Google, όπως η αναζήτηση και το YouTube, θα συνεχιστεί και τώρα που τα lockdowns χαλαρώνουν και οι άνθρωποι περνούν λιγότερες ώρες στο σπίτι.

Η οικονομική διευθύντρια της Alphabet, Ρουθ Πόρατ, είπε σε αναλυτές ότι είναι «πολύ νωρίς να προβλέψει κανείς το βαθμό στον οποίο αυτές οι αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών και στις διαφημιστικές δαπάνες θα συνεχιστούν».

Ο CEO της Google, Σουντάρ Πιτσάι, είπε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ότι η Alphabet θα επενδύσει 7 δισ. δολάρια σε γραφεία και data centers, ενώ θα προσθέσει και 10.000 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News