ΠΑΣΧΑ

Τουρισμός: Ανάσταση για τα ελληνικά ξενοδοχεία;

Υψηλές πληρότητες για ορισμένα το Πάσχα

Τουρισμός: Ανάσταση για τα ελληνικά ξενοδοχεία;

«Ανάσταση» αναμένεται να κάνουν τις αμέσως επόμενες ημέρες όσα ξενοδοχεία βρίσκονται κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου επιτρέπεται η μετακίνηση και η διαμονή σ’ αυτα.

Ενθαρρυντικές, όμως, είναι οι ενδείξεις και για τις κρατήσεις, οι οποίες αφορούν την «καρδιά του καλοκαιριού», και ειδικότερα τα τέλη Ιουλίου και τον Αύγουστο. Αυτό τουλάχιστον, προκύπτει από μεγάλα παραθεριστικά συγκροτήματα, τα οποία αναφέρουν πληρότητες ακόμα και παρόμοιες με του 2019 (σ.σ. για τις μονάδες που θα έχουν ανοιχτές και φέτος).

Οι προσδοκίες για το Πάσχα

Για τις αμέσως επόμενες ημέρες και ειδικότερα από την μεγάλη Πέμπτη έως και την Τρίτη του Πάσχα, υψηλές πληρότητες αναφέρουν εμβληματικά ξενοδοχεία της Αττικής, όπως ο Αστέρας Βουλιαγμένης ή το Grecotel Cape Sounio αλλά και ξενοδοχεία πόλης, όπως η μεγάλη Βρετανία, καθώς και μονάδες στην περιφέρεια, όπως το Elounda Peninsula All Suite.

Αυτονόητα οι πληρότητες αυτές περιορίζονται de facto από τα αυστηρά πρωτόκολλα για τις αποστάσεις στην ενδο-ξενοδοχειακή εστίαση. Είναι όμως χαρακτηριστικό πως αυτή τη στιγμή τα διαθέσιμα ανοιχτά δωμάτια σε μονάδες όπως ο Αστέρας, ο οποίος έχει σε λειτουργία μόνο το Ναυσικά και όχι τον Αρίωνα, είναι όλα κρατημένα. Ανοιχτά είναι εξάλλου εδώ και λίγες εβδομάδες και ξενοδοχεία του ομίλου Μήτση αλλά και της Aldemar και άλλα.

Από τα μέσα Μαΐου το άνοιγμα περισσότερων μονάδων

Κοιτώντας βαθύτερα στην σεζόν πάντως περισσότερες μονάδες θα αρχίσουν ανοίγουν από τα μέσα Μαΐου και τον Ιούνιο. Για παράδειγμα στις 19 Μαΐου και 23 Μαΐου ανοίγουν τα ξενοδοχεία The Westin Resort Costa Navarino και The Romanos, a Luxury Collection Resort αντίστοιχα του ομίλου Κωνσταντακόπουλου στη Μεσσηνία. Μαζί και τα 21 εστιατόρια, καφέ και lounge bars σε ανοικτούς χώρους του Navarino Dunes. Στην Χαλκιδική το SANI ανοίγει στις 14 Μαΐου και το Ikos στις 17 ενώ την Αττική θα ανοίξει στον Αστέρα και το Αρίων. Πριν μπει ο Ιούνιος αναμένεται να ανοίξουν και άλλες εκ των γνωστών μονάδων όπως το Lagonissi Grand Resort αλλά και το Elounda Mare.

Για τον Ιούνιο πάντως οι κρατήσεις παραμένουν ακόμα σε χαμηλά επίπεδα αλλά αναμένεται να ανακάμψουν μετά τα μέσα Μαΐου οπότε και εκτιμάται ότι θα ξεκαθαρίσει η εικόνα διεθνώς για τα ταξίδια. Εξάλλου στις 15 Ιουνίου, εκτός απροόπτου, θα πραγματοποιηθεί και το επίσημο άνοιγμα της σεζόν στην Ελλάδα ενώ δυο μέρες αργότερα θα επιτραπούν τα ταξίδια από τη Βρετανία. Η επιτάχυνση των ρυθμών των εμβολιαστικών προγραμμάτων διεθνώς και η έλευση του καλοκαιριού και τον υψηλών θερμοκρασιών που το συνοδεύουν ( οι οποίες οδηγούν σε ανοικτούς χώρους ενώ υπονομεύουν την διάδοση του ιού) στο βόρειο ημισφαίριο αναφέρονται ως λόγοι αισιοδοξίας.

Ορισμένα συγκροτήματα πάντως, μεταξύ των οποίων ενδεικτικά και μόνον αναφέρονται τα Sani/ikos και το Elounda Peninsula All Suite -και τα οποία ενίσχυσαν περαιτέρω την εμπορική του φήμη το 2020 τηρώντας αυστηρά πρωτόκολλα υγειονομικής ασφαλείας- έχουν ήδη αρχίσει να αναφέρουν κρατήσεις σε παρόμοια ή και υψηλότερα επίπεδα με αυτά του 2019, χρόνια ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News