Business & Finance Δευτέρα 26/04/2021, 18:22
BUSINESS & FINANCE

Goldman Sachs: Μεγαλύτερη ανάκαμψη στο Ην. Βασίλειο παρά στις ΗΠΑ

7,8% έναντι 6,8% για το 2021

Goldman Sachs: Μεγαλύτερη ανάκαμψη στο Ην. Βασίλειο παρά στις ΗΠΑ

Στην αναβάθμιση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας προχώρησε η Goldman Sachs, η οποία θεωρεί ότι η νησιωτική χώρα θα επιτύχει ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ μεγαλύτερους σε σχέση με των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, η επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι η μεταβολή του βρετανικού ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στο 7,8% για το σύνολο του 2021 έναντι ανάπτυξης 6,8% στις ΗΠΑ.

«Τα κρούσματα Covid παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και οι εμβολιασμοί κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα, με το 50% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί. Θεωρούμε ότι θα υπάρξει ισχυρή ανάπτυξη τον Απρίλιο και τον Μάιο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Sven Jari Stehn, επικεφαλής αναλυτής της Goldman Sachs για την Ευρώπη.

Τον Φεβρουάριο του 2021, το ΑΕΠ του Ην. Βασιλείου αυξήθηκε κατά μόλις 0,4%, ενώ είχε αποχαιρετίσει το 2020 με ύφεση – ρεκόρ, ύψους 9,9% του ΑΕΠ (σ.σ. τη μεγαλύτερη από το 1709).

Ωστόσο, μέχρι σήμερα, η χώρα έχει εμβολιάσει περίπου 33,7 εκατ. άτομα με τουλάχιστον μία δόση, ενώ ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων έχει υποχωρήσει αισθητά (σ.σ. 1.812 νέα κρούσματα την Κυριακή).

Από την πλευρά του, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένει ανάπτυξη 5,3% για το Ην. Βασίλειο και 6,4% για τις ΗΠΑ, οι οποίες το προηγούμενο έτος εμφάνισαν ύφεση 3,5% (σ.σ. τη μεγαλύτερη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο).

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News