Business & Finance Δευτέρα 26/04/2021, 17:43
BUSINESS & FINANCE

Viohalco: Με placement η διάθεση του 6,6% της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

Στόχος η αύξηση του αριθμού των μετοχών σε free float

Viohalco: Με placement η διάθεση του 6,6% της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

Την πώληση, μέσω της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών, έως και 25 εκατ. υφιστάμενων μετοχών της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ανακοίνωσε η Viohalco. Πρόκειται για το περίπου 6,6% του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής, το οποίο αντιστοιχεί στο 7,29% των μετοχών που διατηρεί η Viohalco.

Η περίοδος κατάρτισης του βιβλίου προσφορών εκκινεί σήμερα και μπορεί να κλείσει ανά πάσα στιγμή, μέσω σε σύντομο χρονικό διάστημα. Διαχειριστές έχουν αναλάβει η AXIA Numbers και η Euroxx Xρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ.

Οι όροι και ο χρόνος της συναλλαγής μπορούν να προσαρμοστούν οποιαδήποτε στιγμή, με απόφαση είτε των δύο διαχειριστών είτε της Viohalco. Η τιμή διάθεσης και ο τελικός αριθμός των μετοχών θα καθοριστούν μετά το πέρας της διαδικασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω κίνηση εντάσσεται στην προσπάθεια αύξησης των μετοχών που βρίσκονται σε ελεύθερη διασπορά (free float), προκειμένου να επιτραπεί η είσοδος της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Αυτή την στιγμή, η Viohalco διατηρεί το 91,44% των δικαιωμάτων ψήφου της θυγατρικής εταιρείας, η οποία διαπραγματεύεται στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Η τιμή της μετοχής στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε σήμερα στο +1% και τα 2,325 ευρώ, έχοντας εμφανίσει κέρδη της τάξης του 37% από τις αρχές του 2021. Η συνολική κεφαλαιοποίηση δε, ανέρχεται σε περισσότερα από 870 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση της εισηγμένης

Η Viohalco S.A. (εφεξής η «Viohalco») δια του παρόντος ανακοινώνει την εκκίνηση διαδικασίας επιταχυνόμενης κατάρτισης βιβλίου προσφορών για την προσφορά σε θεσμικούς επενδυτές (εφεξής η «Συναλλαγή») έως και 25.000.000 υφιστάμενων μετοχών της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. (εφεξής η «Εταιρεία»), εταιρείας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, τις οποίες κατέχει η Viohalco, οι οποίες αντιστοιχούν συνολικά σε ποσοστό έως 6,66% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου στην Εταιρεία και αντιστοιχούν σε ποσοστό έως και 7,29% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας το οποίο κατέχει η Viohalco.

Η περίοδος κατάρτισης του βιβλίου προσφορών εκκινεί σήμερα, και από το χρόνο δημοσίευσης της παρούσας ανακοίνωσης, και μπορεί να κλείσει οποιαδήποτε στιγμή μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η AXIA Ventures Group Ltd και η EUROXX Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ ενεργούν από κοινού ως διαχειριστές (εφεξής οι «Διαχειριστές») στο πλαίσιο της Συναλλαγής. Οι Διαχειριστές και η Viohalco διατηρούν το δικαίωμα να προσαρμόσουν τους όρους ή το χρόνο της Συναλλαγής οποιαδήποτε στιγμή.

Η τιμή τοποθέτησης και ο τελικός αριθμός μετοχών τοποθέτησης θα αποτελέσουν αντικείμενο συμφωνίας μεταξύ των Διαχειριστών και της Viohalco μετά το πέρας της διαδικασίας κατάρτισης βιβλίου προσφορών, και τα αποτελέσματα της Συναλλαγής θα ανακοινωθούν στη συνέχεια κατά το ταχύτερο δυνατό. Η Συναλλαγή υπόκειται σε ορισμένες συνήθεις αναβλητικές αιρέσεις.

H Viohalco έχει συμφωνήσει σε περίοδο δέσμευσης 60 ημερών (η οποία εκκινεί στις 26 Απριλίου 2021) αναφορικά με τις υπόλοιπες μετοχές της Εταιρείας τις οποίες θα κατέχει μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής καθώς και στη μη διενέργεια επιπρόσθετων πωλήσεων, αγορών ή άλλων πράξεων μεταβίβασης ή διάθεσης μετοχών της Εταιρείας έναντι χρημάτων (ή σχετικών δικαιωμάτων προαίρεσης, συμβολαίων ανταλλαγής δικαιωμάτων ή άλλων συμβάσεων) από τη Viohalco κατά την περίοδο δέσμευσης χωρίς τη συναίνεση των Διαχειριστών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News