Business & Finance Δευτέρα 26/04/2021, 16:05
BUSINESS & FINANCE

Η καλύτερη χώρα να ζει κανείς στην πανδημία: Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Η καλύτερη χώρα να ζει κανείς στην πανδημία: Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Βελτίωση κατά μία θέση εμφάνισε αυτό το μήνα η Ελλάδα στην κατάταξη του Bloomberg με τα καλύτερα και τα χειρότερα μέρη να ζει κάποιος στην πανδημία.

Η Ελλάδα βρέθηκε αυτό τον μήνα στην 39η θέση ανάμεσα σε 53 χώρες, καθώς το σχετικά χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας (2,7%) και θετικότητας στα τεστ (5,1%) αντισταθμίζεται από τις πιο φτωχές επιδόσεις της χώρας στο μέτωπο των εμβολιασμών (το 13,2% του πληθυσμού καλύπτεται από εμβόλια). Στην κατάταξη συνυπολογίζεται επίσης ο αριθμός των κρουσμάτων (803 ανά 100.000 πληθυσμού στον μήνα)  και οι συνολικοί θάνατοι (955 ανά 1 εκατ. πληθυσμού).

Η καλύτερη χώρα να ζει κανείς στην πανδημία: Πού βρίσκεται η Ελλάδα-1

Η καλύτερη χώρα να ζει κανείς στην πανδημία: Πού βρίσκεται η Ελλάδα-2

Κατά τα άλλα, η Σιγκαπούρη εκθρόνισε τη Νέα Ζηλανδία για να γίνει το καλύτερο μέρος να βρίσκεται κάποιος στην πανδημία, καθώς τα κρούσματα τοπικής μετάδοσης έχουν πέσει σχεδόν στο μηδέν με τους συνοριακούς ελέγχους και το αυστηρό πρόγραμμα καραντίνας. Σε συνδυασμό με το προχωρημένο πρόγραμμα εμβολιασμών, στη Σιγκαπούρη ο κόσμος ζει μία σχεδόν φυσιολογική ζωή, πηγαίνοντας ακόμα και σε συναυλίες ή κρουαζιέρες.

Όμως, άλλες χώρες που έχουν καλή πρόσβαση σε εμβόλια, όπως η Γαλλία και η Χιλή, υποχώρησαν στην κατάταξη, καθώς η εξάπλωση των μεταλλάξεων του κορωνοϊού οδηγεί σε αναζωπύρωση των κρουσμάτων.

Το χειρότερο μέρος να ζει κάποιος αυτή τη στιγμή είναι η Βραζιλία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News