BUSINESS & FINANCE

DZ Bank: Αγοράζει τα ελληνικά ομόλογα

DZ Bank: Αγοράζει τα ελληνικά ομόλογα

Long θέσεις στα ελληνικά ομόλογα συστήνει η DZ Bank, έπειτα και από την αναβάθμιση-έκπληξη της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την S&P. «Οι θετικές ειδήσεις για τις αξιολογήσεις υπάρχουν ακόμα, εν μέσω της πανδημίας», διαπιστώνουν έκπληκτοι οι αναλυτές του οίκου, σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα αγοράς τίτλων της ΕΚΤ, PEPP, «δίνει φτερά» στην Ελλάδα.

Όπως εξηγεί η DZ Bank, ο λόγος πίσω από την αναβάθμιση της S&P ήταν οι προσδοκίες του οίκου ότι τόσο η οικονομία όσο και τα δημόσια οικονομικά θα ανακάμψουν γρήγορα μετά την πανδημία του κορωνοϊού. Οι προσδοκίες αυτές στηρίζονται από τη μία στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει η κυβέρνηση και οι οποίες αποδίδουν καρπούς, και από την άλλη στα οφέλη που περιμένει η Αθήνα από το Ταμείο Ανάκαμψης και το πρόγραμμα PEPP.

Η αντίδραση της αγοράς στην αναβάθμιση της ελληνικής αξιολόγησης από την S&P ήταν θετική, όμως η DZ Bank περιμένει περαιτέρω άνοδο στις τιμές των ελληνικών ομολόγων.

Στην προηγούμενη έκθεσή του για την Ελλάδα, στις 19 Μαρτίου, ο οίκος είχε συστήσει στους επενδυτές να αγοράσουν τα ελληνικά 10ετή ομόλογα έναντι των αντίστοιχων ιταλικών, με στόχο το spread των 10 μονάδων βάσης (από 25 μονάδες βάσης που ήταν τότε).

Καθώς το spread έχει συρρικνωθεί τώρα στις 9 μονάδες βάσης, η DZ συστήνει στους πελάτες της να παραμείνουν long στα ελληνικά ομόλογα, καθώς αυτά έχουν θετικό momentum. Πλέον, ο οίκος θέτει τον νέο στόχο για το spread στις 5 μονάδες βάσης ή ακόμα και στο μηδέν, το οποίο άλλωστε είχε επιτευχθεί τον περασμένο Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News