Business & Finance Δευτέρα 26/04/2021, 14:54
BUSINESS & FINANCE

Ο άνθρωπος που αγόρασε το Google για 2,4 ευρώ

Ο άνθρωπος που αγόρασε το Google για 2,4 ευρώ

Ο Νίκολας Κουρόνα, ένας 30χρονος προγραμματιστής από την Αργεντινή, έγινε για λίγες ώρες ο ιδιοκτήτης του Google. Και του κόστισε λιγότερα από 2,5 ευρώ.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, όταν ο Κουρόνα βρισκόταν στο γραφείο του, στο Μπουένος Άιρες, δουλεύοντας πάνω στο σάιτ ενός πελάτη. Τότε άρχισε να παίρνει μηνύματα στο WhatsApp ότι το Google είχε «πέσει».

Ο άνθρωπος που αγόρασε το Google για 2,4 ευρώ-1

«Έγραψα www.google.com.ar (πρόκειται για τη σελίδα του Google στην Αργεντινή) στον browser μου και δεν δούλευε. Σκέφτηκα ότι κάτι περίεργο συμβαίνει», εξιστορεί στο BBC. 

Τότε, ο Κουρόνα αποφάσισε να μπει στο Network Information Center Argentina (NIC), τον οργανισμό που είναι υπεύθυνος για τα domains με τον κωδικό χώρας .ar της Αργεντινής. Εκεί έκανε αναζήτηση για το Google και διαπίστωσε ότι το domain της εταιρείας αναζήτησης στη χώρα ήταν διαθέσιμο για αγορά.

Ο Κουρόνα δεν περίμενε ότι αυτό θα δούλευε, αλλά ακολούθησε τα βήματα και αμέσως έλαβε ένα email με το τιμολόγιο της αγοράς. Είχε αγοράσει το domain του Google για τη χώρα του αντί 270 πέσος (2,4 ευρώ).

Έκπληκτος, πληκτρολόγησε www.google.com.ar στη γραμμή αναζήτησης για πάτησε enter. «Τα προσωπικά μου στοιχεία εμφανίστηκαν», λέει. «Πάγωσα κοιτάζοντας την οθόνη. Δεν μπορούσα να πιστέψω τι είχε γίνει».

Η Google Αργεντινής επιβεβαίωσε στο BBC ότι «για ένα μικρό χρονικό διάστημα, το domain αγοράστηκε από κάποιον άλλο». Όμως η εταιρεία είπε ότι πολύ γρήγορα πήρε πίσω τον έλεγχο του σάιτ.  

Ο ίδιος ο Κουρόνα θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι ουδέποτε είχε κακές προθέσεις. «Απλά προσπάθησα να το αγοράσω και το NIC μου το επέτρεψε», είπε.

Ακόμα, όμως, δεν έχει γίνει σαφές γιατί συνέβη αυτό. Σύμφωνα με μία θεωρία, η Google απλά ξέχασε να ανανεώσει την  ιδιοκτησία του domain. Όμως η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η κατοχύρωση του domain κανονικά έληγε τον Ιούλιο και τα στοιχεία του Open Data Córdoba, που παρακολουθεί την ιδιοκτησία των ιστοσελίδων, το επιβεβαιώνουν.

Χωρίς να γνωρίζει και ο ίδιος πώς βρέθηκε σε αυτή τη θέση, ο 30χρονος προγραμματιστής παραδέχεται ότι νιώθει περίεργα με όλη τη δημοσιότητα. Το tweet του στο οποίο εξηγούσε τι έγινε έχει σχεδόν 80.000 likes, καθώς κάποιοι στα social media τον παρουσιάζουν σαν ήρωα.

Ο ίδιος απλά χαίρεται που δεν είχε μπλεξίματα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News