FOLLI FOLLIE

Έναντι €1,7 εκατ. πωλήθηκε η θαλαμηγός Phalarope του Κουτσολιούτσου

Έναντι €1,7 εκατ. πωλήθηκε η θαλαμηγός Phalarope του Κουτσολιούτσου

Προς 1.737.972,56 ευρώ πωλήθηκε το σκάφος της οικογένειας Κουτσολιούτσου που είχε κατασχεθεί από τη Folli Follie ως περιουσιακό στοιχείo που ανήκει στην εταιρεία. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, δυνάμει εξωδικαστικού συμβιβασμού, η Folli Follie συναίνεσε στην πώληση του σκάφους, κίνηση που συνιστά γεγονός υποχρεωτικής αποπληρωμής βάσει του Ομολογιακού Δανείου Ενδιάμεσης Χρηματοδότησης, με την εταιρεία να προβαίνει σύντομα σε προεξόφληση της σχετικής αναλογίας των ομολογιών της ενδιάμεσης χρηματοδότησης. Η θαλαμηγός «Phalarope» φέρεται να ανήκει σε εξωχώρια εταιρεία συμφερόντων του Δ. Κουτσολιούτσου, με έδρα τη Μάλτα και όπως έχει αποκαλύψει η εφημερίδα Καθημερινή και το moneyreview το κόστος του δεξαμενισμού της Phalarope, καλύπτονταν από εταιρικούς πόρους.

Τον Οκτώβριο η απόφαση για τη συμφωνία εξυγίανσης

Όσον αφορά τη διαδικασία εξυγίανσης της Folli Follie, στις 3 Φεβρουαρίου 2021 συζητήθηκε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η αίτηση για την επικύρωση της από 31.12.2020 συμφωνίας εξυγίανσης μεταξύ της εταιρείας, των κατόχων των Eurobonds, των Swissbonds και των ομολόγων Schuldschein. Η εταιρία αναμένει ότι η οριστική απόφαση του Πτωχευτικού Δικαστηρίου θα εκδοθεί μέχρι τον Οκτώβριο 2021. Εφόσον το Πτωχευτικό Δικαστήριο επικυρώσει την Συμφωνία Εξυγίανσης, η Συμφωνία Εξυγίανσης θα είναι δεσμευτική έναντι όλων των θιγόμενων πιστωτών και η Folli Follie θα είναι σε θέση να προχωρήσει στην υλοποίηση των τελικών βημάτων της εξυγίανσης, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης των νέων ομολογιών και των μετοχών της AssetsCo προς τους πιστωτές.

Επίσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Folli Follie, εν αναμονή της απόφασης του Πτωχευτικού Δικαστηρίου για την επικύρωση της Συμφωνίας Εξυγίανσης, η εταιρεία προβαίνει στις ακόλουθες ενέργειες:

α) μετά την καταψήφιση της συμφωνίας εξυγίανσης και της παροχής γενικής εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο για την υπογραφή όλων των συμβάσεων και την διενέργεια όλων των πράξεων σε εκτέλεση της συμφωνίας εξυγίανσης κατά την Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων στις 22 Μαρτίου 2021, η Folli Folli προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να κάνει χρήση της δυνατότητας, την οποία παρέχει ο Πτωχευτικός Κώδικας, για τον διορισμό ειδικού εντολοδόχου. O τελευταίος θα ασκήσει το δικαίωμα παράστασης και ψήφισης αντί των μετόχων, οι οποίοι δεν συμμετείχαν ή καταψήφισαν την Συμφωνία Εξυγίανσης στην Γενική Συνέλευση που συνεκλήθη για τον σκοπό αυτό, σύμφωνα με το άρθρο 101 παρ. 3 του Ν. 3588/2007, όπως αυτός ίσχυε κατά την κατάθεση της Συμφωνίας Εξυγίανσης ενώπιον του Πτωχευτικού Δικαστηρίου (εφεξής ο «Ειδικός Εντολοδόχος»). Εν συνεχεία, ο Ειδικός Εντολοδόχος θα υπερψηφίσει την έγκριση του σχετικού θέματος στην επόμενη Έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Επίσης, η Folli Follie έχει αντικαταστήσει την FF Group Finance Luxembourg SA ως εκδότη των Eurobonds και την FF Group Finance Luxembourg II SA ως εκδότη των Swissbonds και δανειολήπτη των Schuldschein (εφεξής οι «Λουξεμβουργιανές Εκδότες») και θα προβεί το συντομότερο δυνατόν στην εκκαθάριση των Λουξεμβουργιανών Εκδοτών. Επιπρόσθετα, σε συνεργασία με τους συμβούλους της, προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για την σύσταση των OpsCo, AssetsCo και European AssetsCo, εν αναμονή της ολοκλήρωσης της Εξυγίανσης. Οι μετοχές της AssetsCo θα αποτελέσουν μέρος του Ανταλλάγματος της Αναδιάρθρωσης που θα καταβληθεί στους Πιστωτές κατά την Ημερομηνία Ισχύος της Αναδιάρθρωσης.

Μετά την επικύρωση της Συμφωνίας Εξυγίανσης από το Πτωχευτικό Δικαστήριο, η Folli θα προβεί αμέσως στην υποβολή αιτήσεων για την άρση των διατάξεων δέσμευσης, οι οποίες έχουν επιβληθεί από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και τις Ανακριτικές Αρχές. Κι αυτό καθώς η εταιρεία θεωρεί ότι η επικύρωση της Συμφωνίας Εξυγίανσης θα ενισχύσει την επιχειρηματολογία της για την άρση των εν λόγω διατάξεων.

Η διαδικασία Know your customer

Η Folli Follie ενημερώνει ακόμη πως λόγω της πιθανής μακράς χρονικής περιόδου μέχρι την ημερομηνία έναρξης ισχύος της αναδιάρθρωσης, λόγω του χρόνου που θα απαιτηθεί για την έκδοση της απόφασης του Πτωχευτικού Δικαστηρίου, θα εκκινήσει, λίγο πριν την αναμενόμενη ημερομηνία έναρξης ισχύος της αναδιάρθρωσης, μια ενέργεια, δια της οποίας θα προσκληθούν όλοι οι πιστωτές να εμφανιστούν και να παράσχουν τα στοιχεία ταυτότητάς του, πληροφορίες “know your customer” και άλλες σχετικές πληροφορίες, οι οποίες απαιτούνται προκειμένου να τους διανεμηθεί το Αντάλλαγμα της Αναδιάρθρωσης (εφεξής η «Επακόλουθη Εταιρική Διαδικασία»).

Σε περίπτωση που ένας Πιστωτής επιθυμεί να ορίσει άλλο πρόσωπο, για να λάβει τις νέες ομολογίες και μετοχές της AssetsCo, θα μπορεί να το πράξει δια της Επακόλουθης Εταιρικής Διαδικασίας.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News