Business & Finance Πέμπτη 22/04/2021, 12:42
BUSINESS & FINANCE

Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Από τις 10 έως τις 15 Μαΐου στο Ζάππειο

Το πρόγραμμα των ομιλητών και των καλεσμένων

Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Από τις 10 έως τις 15 Μαΐου στο Ζάππειο

Από τις 10 έως τις 15 Μαΐου θα διεξαχθεί το 6o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο θα λάβει χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο, λόγω των περιορισμών για την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν τρία ταυτόχρονα live streams, τα οποία θα μεταδίδουν το 10ωρο πρόγραμμα του Φόρουμ, με online και φυσικές συμμετοχές. 

Για την απόλυτη ασφάλεια των καλεσμένων, που θα παρευρεθούν στο χώρο του Ζαππείου, θα βρίσκονται σε ισχύ όλοι οι απαραίτητοι υγειονομικοί κανόνες. 

Στο φετινό Φόρουμ θα συμμετέχουν 800 υψηλοί καλεσμένοι ομιλητές από 42 διαφορετικές χώρες. 

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει στις η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υπό την αιγίδα της οποίας πραγματοποιείται το Φόρουμ των Δελφών. Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες της πρόεδρου της Εσθονίαςμ Kersti Kaljulaid, της προέδρου της Σλοβακίας, Zuzana Čaputová, του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, της προέδρου της Επιτροπής Ελλάδα 2021, Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, ενώ η εναρκτήρια συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί με την ομιλία της ιστορικού καθηγήτριας, Margaret McMillan με τίτλο «Πώς μπορεί η Ιστορία να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις». 

Στη συνέχεια, θα διεξαχθεί η μεγάλη συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Pedro Sánchez, με την παρουσία και των δύο στο Ζάππειο Μέγαρο. 

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το πρόγραμμα 

Το φετινό Φόρουμ των Δελφών, τιμώντας την διακοσιετηρίδα από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, θα αφιερώσει σειρά 15 συζητήσεων για το 1821, μεταξύ των οποίων «Απολογισμός 2 Αιώνων Ζωής», «Οι μεγάλοι πολιτικοί άνδρες των 200 ετών» και «Οι Μεγάλες Ελληνίδες». 

Στις συζητήσεις αυτές συμμετέχουν σημαντικοί καλεσμένοι Ιστορικοί και Καθηγητές όπως ο Κώστας Κωστής, ο Mark Mazower, ο Νικηφόρος Διαμαντούρος, ο Στάθης Καλύβας, o Ευάνθης Χατζηβασιλείου, ο Θάνος Βερέμης, η Μαρία Ευθυμίου, o Γιάννης Κοτσώνης και η συγγραφέας Victoria Hislop. 

Την 1η και 2η Ιουλίου 2021 το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών προγραμματίζει μια Ειδική Εκδήλωση στην πόλη των Δελφών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπάρξει συζήτηση για το Ταμείο Ανάκαμψης, με διακεκριμένους ομιλητές και περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων – φίλων του Φόρουμ. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News