Business & Finance Δευτέρα 30/11/2020, 11:36
BUSINESS & FINANCE

Mytilineos: Ξεκινά η κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στη Λιβύη

Mytilineos: Ξεκινά η κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στη Λιβύη

Τις εργασίες για την κατασκευή της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Τομπρούκ επανεκκινεί η Mytilineos, μετά από τρία χρόνια καθυστερήσεων λόγω της εσωτερικής κατάστασης στη Λιβύη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, μετά από μία μακρά περίοδο συγκρούσεων και πολιτικών αναταραχών, η χώρα επανέρχεται σταδιακά στην κανονικότητα και θέτει τις βάσεις για ένα μέλλον με ενεργειακή επάρκεια και ασφάλεια. Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Αρχή Ηλεκτρισμού της Λιβύης (GECOL) έθεσε σε ισχύ το Letter of Credit προς την Mytilineos ανάβοντας το «πράσινο φως» για την υλοποίηση της μονάδας, η οποία θα κατασκευαστεί σε τρεις φάσεις: Στο πρώτο στάδιο θα κατασκευαστεί η πρώτη τουρμπίνα, η οποία και θα μπορέσει να ενισχύσει άμεσα το ενεργειακό σύστημα της χώρας με σχεδόν 160MW.

Όταν ολοκληρωθούν και τα τρία στάδια κατασκευής, η εν λόγω μονάδα θα έχει συνολική ισχύ που θα υπερβαίνει τα 650MW και θα έχει δυνατότητα διπλού καυσίμου (φυσικού αερίου ή υγρού καυσίμου). Θα περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση τεσσάρων αεριοστρόβιλων General Electric GT13E2 σε διάταξη ανοιχτού κύκλου, καθώς και όλου του σχετικού βοηθητικού εξοπλισμού και ενός υποσταθμού 220/66kV. Η συμβατική αξία για τη Mytilineos, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί ανέρχεται στα 400 εκατομμύρια δολ.

Σημειώνεται ότι η Λιβύη αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια σοβαρότατο πρόβλημα ηλεκτροδότησης, με πολύωρες διακοπές ρεύματος που παραλύουν την οικονομική και επιχειρηματική ζωή της χώρας. Σύμφωνα με την εταιρεία, η άμεση λύση που θα προσφέρει η Mytilineos θα δώσει τη δυνατότητα στη χώρα να επενδύσει στην παραγωγική της ανασυγκρότηση, ενώ σταδιακά με την ολοκλήρωση του έργου, η Λιβύη θα αποκτήσει μία σύγχρονη και αποδοτική μονάδα που θα καλύψει καίριες και επιτακτικές ανάγκες στην ευρύτερη περιοχή του έργου.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News