Business & Finance Τετάρτη 21/04/2021, 14:11
BUSINESS & FINANCE

Εστίαση: Θετική η Επιτροπή για άνοιγμα από 3 ή 4 Μαΐου

Σε άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των Γυμνασίων από τις 10 Μαΐου κλίνουν οι λοιμωξιολόγοι

Εστίαση: Θετική η Επιτροπή για άνοιγμα από 3 ή 4 Μαΐου

Θετικά εμφανίζονται τα μέλη της επιτροπής των ειδικών σε άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους από τις 3 ή 4 Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι που συνεδριάζουν αυτή την ώρα, κλίνουν στο να επιτραπεί το άνοιγμα καφέ, εστιατορίων και μπαρ τη Δευτέρα του Πάσχα. Οι παραπάνω πληροφορίες επιβεβαιώνουν σχετικό ρεπορτάζ του moneyreview.gr, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση σχεδιάζει γενικό άνοιγμα μετά το Πάσχα, με δεδομένο πως η κόπωση μεγαλώνει και τα πάρτυ στις πλατείες πληθαίνουν.

Η επιτροπή φαίνεται παράλληλα πως εισηγείται άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των Γυμνασίων από τις 10 Μαΐου. Προσανατολίζονται επίσης στο να εισηγηθούν τη διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας κατά μία ώρα, δηλαδή έως τις 22.00, στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες θα εισηγηθούν η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας να αρχίζει από τις 23.00 για το διάστημα μετά το Πάσχα.

Στο μεταξύ φαίνεται πως κλείνει οριστικά η πόρτα για «Πάσχα στο χωριό» καθώς – όπως ανέφερε το πρωί η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη – η κυβέρνηση εισηγείται να μην επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε πως η επιτροπή θα εξετάσει τα δεδομένα για το Πάσχα και δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανακοινώσεις εντός της ημέρας. «Ο λόγος που συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή για αυτά τα θέματα είναι για να δώσουμε όσο το δυνατό πιο σύντομα μία ορατότητα στους πολίτες. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι μείζον σημασίας θέμα για όλους» εξήγησε.

Ερωτηθείσα αν θα υπάρξουν ανακοινώσεις ή διάγγελμα από τον πρωθυπουργό απάντησε πως «καμία τέτοια απόφαση δεν έχει ληφθεί». «Αν επιλεγεί ένας τέτοιος τρόπος επικοινωνίας του πρωθυπουργού με τους πολίτες θα το μάθετε και θα ανακοινωθεί» είπε. 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News