BUSINESS & FINANCE

Πειραιώς: Με 265 εκατ. ο Paulson στην ΑΜΚ – 40 εκατ. βάζει ο Αρ. Μυστακίδης

Ανοίγει αύριο το πρωί το βιβλίο για τους ξένους επενδυτές

Πειραιώς: Με 265 εκατ. ο Paulson στην ΑΜΚ – 40 εκατ. βάζει ο Αρ. Μυστακίδης

Τη συμμετοχή τους στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Piraeus Financial Holdings επιβεβαιώνουν οι δύο βασικοί μέτοχοι John Paulson και Αριστοτέλης Μυστακίδη, οι οποίοι σήμερα ελέγχουν το 4,6% και 3% αντίστοιχα της τράπεζας.

Όπως προκύπτει από το ενημερωτικό δελτίο για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, το οποίο εγκρίθηκε πριν από λίγο από το Χ.Α., ο John Paulson θα συμμετέχει στην αύξηση με 265 εκατ. ευρώ, ενώ στα 40 εκατ. ευρώ θα είναι η συμμετοχή του Αριστοτέλη Μυστακίδη. Θέση στην ΑΜΚ παίρνει το επενδυτικό κεφάλαιο Helikon Investments Limited με 75 εκατ. ευρώ.

Το βιβλίο για την ιδιωτική τοποθέτηση στο εξωτερικό και τη δημόσια προσφορά στην Ελλάδα θα ανοίξει αύριο το πρωί και θα μείνει ανοικτό ως τις 23 Απριλίου. Στην ΑΜΚ αναμένεται να συμμετάσχουν ηχηρά ονόματα της επενδυτικής κοινότητας, μεταξύ των οποίων τα αμοιβαία κεφάλαια των Fidelity, Capital, BlackRock, Schroders και το νορβηγικό επενδυτικό ταμείο Norges Bank Investment Management.

Η συμμετοχή τους θεωρείτε κλειδί για την επιτυχία της ΑΜΚ, καθώς σηματοδοτούν την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στο σχέδιο μετασχηματισμού της Τράπεζας που έχει ανακοινώσει η διοίκηση της Πειραιώς. 

H AMK μέσω της Συνδυασμένης Προσφοράς αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Μαΐου 2021. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της αύξησης θα εκδοθούν 1,2 δισ. νέες κοινες ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 1 ευρώ η κάθε μία, με εύρος τιμών διάθεσης 1 έως 1,15 ευρώ ανά νέα μετοχή. 

Το ΤΧΣ έχει ενημερώσει για την απόφασή του να εγγραφεί για την απόκτηση αριθμού τόσων νέων μετοχών στη Διεθνή Προσφορά ώστε, κατόπιν της ολοκλήρωσης της αύξησης, το Ταμείο να κατέχει μεταξύ 27%, κατ’ ελάχιστον, και 33% κατά το μέγιστο του συνόλου των κοινών μετά ψήφου μετοχών της Εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κατέχει με περιορισμένα δικαιώματα ψήφου. Τα κριτήρια κατανομής για την τελική συμμετοχή του ΤΧΣ εντός του ανωτέρω εύρους θα ορισθούν στο έγγραφο (Offering Circular) που θα συνταχθεί για τους σκοπούς της Διεθνούς Προσφοράς. 

Η μετοχή της εταιρείας σήμερα έκλεισε στα 2,3460 σημειώνοντας νέα πτώση κατά 29,97%, με τάση να ευθυγραμμιστεί στο εύρος τιμής που έχει ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί η ΑΜΚ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News