Business & Finance Τρίτη 20/04/2021, 13:58
BUSINESS & FINANCE

Mitsis Hotels: Έτσι κάναμε το «πείραμα της Ρόδου»

Μήνυμα αισιοδοξίας για την επανεκκίνηση του τουρισμού χαρακτηρίζει η εταιρεία την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος

Mitsis Hotels: Έτσι κάναμε το «πείραμα της Ρόδου»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα διακοπών «Safe Corridor», σε συνεργασία με το Sunweb Group και την Transavia και με την έγκριση της Ολλανδικής και Ελληνικής κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε ο Όμιλος Mitsis Hotels. Η εταιρεία χαρακτηρίζει την ολοκλήρωση του προγράμματος σαν ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την επανεκκίνηση του τουρισμού και περιγράφει τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. 

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο αυτού που έμεινε γνωστό ως το «πείραμα της Ρόδου», το ξενοδοχείο του ομίλου, Mitsis Grand Hotel φιλοξένησε για 8 ημέρες 188 επισκέπτες που επιλέχθηκαν από 25.000 αιτούντες. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, δόθηκε προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών, ενώ είχε καταρτιστεί λεπτομερές σχέδιο δράσης και λειτουργικά πρωτόκολλα. «Το σύνολο των επισκεπτών και το 100μελές προσωπικό του ξενοδοχείου ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα απόλυτα υγιείς και ασφαλείς, μεταφέροντας ένα σημαντικό μήνυμα αισιοδοξίας για την ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού», αναφέρει η ανακοίνωση. 

Mitsis Hotels: Έτσι κάναμε το «πείραμα της Ρόδου»-1

Με στόχο τη συλλογή δεδομένων σχετικά με την πραγματοποίηση ασφαλών και υπεύθυνων ταξιδιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το πρόγραμμα «Safe Corridor» πραγματοποιήθηκε με λεπτομερή πρωτόκολλα υγιεινής που περιλάμβαναν PCR tests 72 ώρες πριν και Rapid tests 4 ώρες πριν το ταξίδι προς και από την Ελλάδα, τα οποία ήταν όλα αρνητικά. Όλοι οι επισκέπτες θα κάνουν νέο PCR test 5 ημέρες μετά την επιστροφή τους στην Ολλανδία. Αντίστοιχα, το προσωπικό του ξενοδοχείου υποβλήθηκε σε PCR test από τον ΕΟΔΥ πριν την έναρξη και με την ολοκλήρωση του προγράμματος. Για την εξασφάλιση της επιτυχίας του εγχειρήματος, όλοι οι επισκέπτες και το προσωπικό άμεσης επαφής παρέμειναν αποκλειστικά εντός των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, με ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα ψυχαγωγίας, ενώ γευμάτιζαν στα εστιατόρια και μπαρ του ξενοδοχείου.

«Οι 188 επισκέπτες αναχώρησαν χθες για την πατρίδα τους ενθουσιασμένοι με την ελληνική φιλοξενία και τις εξαιρετικές υπηρεσίες, διαβεβαιώνοντας ότι θα επιστρέψουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην όμορφη χώρα μας», αναφέρει η ανακοίνωση.
Mitsis Hotels: Έτσι κάναμε το «πείραμα της Ρόδου»-2

Παράλληλα, η Mitsis Hotels επισημαίνει ότι το πρόγραμμα έλαβε θερμή υποδοχή και έμπρακτη υποστήριξη από όλους τους φορείς που συνέβαλαν στη διεξαγωγή του, ενώ τα αποτελέσματα και οι πληροφορίες του αναμένεται να ανακοινωθούν άμεσα, ώστε να δοθεί μια θετική προοπτική στα ταξίδια.

Ο διευθυντής του Sunweb Group Reinoud Koot δήλωσε «επιλέξαμε τον Όμιλο Mitsis Hotels λόγω της εξαιρετικής πολυετούς συνεργασίας μας. Η ποιότητα, η εξυπηρέτηση και η φιλοξενία είναι υψηλότατου επιπέδου, κάτι που βίωσαν οι επισκέπτες μας την περασμένη εβδομάδα. Οι αντιδράσεις τους είναι πολύ θετικές και παρά τους περιορισμούς, οι οποίοι ήταν γνωστοί εκ των προτέρων, όλοι απόλαυσαν υπέροχες διακοπές. Τα πρωτόκολλα ασφαλείας που κατάρτησε το Sunweb Group με την Ολλανδική κυβέρνηση εφαρμόστηκαν με ακρίβεια από το ξενοδοχείο και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Όμιλο Mitsis Hotels για την επιτυχή συνεργασία».

Mitsis Hotels: Έτσι κάναμε το «πείραμα της Ρόδου»-3

Τέλος, όπως δήλωσε ο Σταύρος Μήτσης, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Mitsis Hotels, «η επιτυχία του εγχειρήματος συμβάλλει στην ανάδειξη της χώρας μας ως ασφαλούς προορισμού διακοπών και σηματοδοτεί την ομαλή έναρξη της τουριστικής περιόδου και την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά κι εκ μέρους του Sunweb Group για την υποστήριξή τους το Υπουργείο Τουρισμού και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ρόδου και τον ΕΟΔΥ για την άψογη συνεργασία, το πρακτορείο Travel Exchange και φυσικά όλη την ομάδα των Mitsis Hotels για την εξαιρετική εξυπηρέτηση των επισκεπτών μας. Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε όλους σε έναν από τους 17 προορισμούς μας στην Ελλάδα». 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News