Business & Finance Τρίτη 20/04/2021, 12:51
BUSINESS & FINANCE

Visit, Vaccine, Vacation: Ποια χώρα κάνει το εμβόλιο στους τουρίστες

Visit, Vaccine, Vacation: Ποια χώρα κάνει το εμβόλιο στους τουρίστες

Οι Μαλδίβες ανεβάζουν το τουριστικό success story τους σε άλλο επίπεδο, βρίσκοντας τρόπο να βγουν μπροστά ακόμα και εν μέσω της πανδημίας.

Η νησιωτική χώρα του Ινδικού Ωκεανού θα αρχίσει να εμβολιάζει τους τουρίστες, καθώς το σχέδιό της για το άνοιγμα της τουριστικής βιομηχανίας ονομάζεται «3V tourism: Visit, Vaccine, Vacation» (ταξίδι, εμβόλιο, διακοπές).

Σύμφωνα με το CNBC, το σχέδιο δεν θα εφαρμοστεί άμεσα, αλλά μόνο όταν ολόκληρος ο πληθυσμός της χώρας, των 530.000 ατόμων, έχει εμβολιαστεί. Μέχρι σήμερα, το 6,8% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως, ενώ τουλάχιστον ένας στους δύο έχουν κάνει την πρώτη δόση, καθώς έχουν χορηγηθεί συνολικά 313.363 δόσεις ή 61 δόσεις ανά 100 κατοίκους.

Οι Μαλδίβες έχουν καταγράψει περισσότερα από 26.000 κρούσματα κορωνοϊού και 70 θανάτους από την αρχή της πανδημίας.

Οι τουρίστες θα λαμβάνουν και τις δύο δόσεις του εμβολίου, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό ποιο εμβόλιο θα χρησιμοποιείται ή εάν θα το πληρώνουν οι ίδιοι.

Η χώρα, που εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, έκλεισε τα σύνορά της στα πρώτα στάδια της πανδημίας. Τον περασμένο Ιούλιο άνοιξε για όλους (χωρίς την προϋπόθεση αρνητικού τεστ) και το Σεπτέμβριο άρχισε να ζητά αρνητικό τεστ κατά την άφιξη.  

Ο αριθμός των αφίξεων πέρυσι ήταν δραματικά μειωμένος σε σχέση με τα 1,7 εκατομμύρια ξένους ταξιδιώτες που είχαν υποδεχθεί οι Μαλδίβες το 2019. Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, η χώρα υποδέχθηκε τον 500.000ο ξένο επισκέπτη της στις 17 Δεκεμβρίου.

Οι Μαλδίβες είναι ένας από τους τουριστικούς προορισμούς που αναζητούν ένα τρόπο να λειτουργήσουν με τα σημερινά δεδομένα. Οι Σεϋχέλλες ανακοίνωσαν το Μάρτιο ότι θα ανοίξουν τα σύνορά τους στους τουρίστες, χωρίς να απαιτείται καραντίνα ή εμβόλιο. Τον ίδιο μήνα, η Ταϊλάνδη  έκανε γνωστό ότι θα επιτρέψει στους ξένους επισκέπτες να περάσουν την περίοδο της καραντίνας πάνω στα σκάφη τους. Και στις 19 Απριλίου, Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία άνοιξαν τον μεταξύ τους αεροδιάδρομο, επιτρέποντας τα ταξίδια χωρίς καραντίνα ανάμεσα στις δύο χώρες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News