ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Trastor: Το πωλητήριο στην Κηφισίας που αποφέρει κέρδος 760 χιλ. ευρώ

Σημαντικό όφελος από την πώληση κτηρίου γραφείων που είχε αποκτήσει πριν από δυόμισι χρόνια

Trastor: Το πωλητήριο στην Κηφισίας που αποφέρει κέρδος 760 χιλ. ευρώ

Σημαντικό όφελος επιφέρει στην Trastor η επικείμενη πώληση του κτηριακού συγκροτήματος συνολικής επιφάνειας περίπου 4.000 τετραγωνικών μέτρων στην Λεωφόρο Κηφισίας 278 στο Χαλάνδρι, όπου βρίσκεται κατάστημα της Renault-Automotivo. Η εισηγμένη, όπως ανακοίνωσε χθες, έχει υπογράψει δεσμευτικό προσύμφωνο για την πώληση του ακινήτου της έναντι τιμήματος της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ (5,05 εκατ.).

Το deal αυτό υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσει στην Trastor κέρδος 758 χιλ. ευρώ. Κι αυτό εάν ληφθεί υπόψη ότι η ιδιοκτησία περιήλθε, μέσω πλειστηριασμού, στην εταιρεία τον Νοέμβριο του 2018 προς 4 εκατ. ευρώ, ενώ αποτιμάται προς 4,29 εκατ. ευρώ, βάσει των στοιχείων της 31ης Δεκεμβρίου 2020. Με το κτήριο να πωλείται ελαφρώς χαμηλότερα, σε σχέση με την αντικειμενική του αξία, ύψους 5,2 εκατ. ευρώ, το κέρδος για την Trastor τοποθετείται σε 758 χιλ. ευρώ ύστερα από μόλις περίπου δυόμιση χρόνια από την απόκτησή του. 

Σε σχέση με το 2018, η αποτίμηση του κτηρίου έχει αυξηθεί μόνο ελαφρώς, καθώς τότε διαμορφωνόταν  σε περίπου 4 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η πώληση του κτηρίου γραφείου, σε διάστημα δυόμιση ετών από τότε που αποκτήθηκε, με σημαντικό κέρδος για την Trastor φανερώνει τη σημαντική ζήτηση για ποιοτικούς επαγγελματικούς χώρους.

Τι έχει προηγηθεί

Το κτίριο της Renault ανήκε στον πρώην μεγαλύτερο επίσημο διανομέα και επισκευαστή της Mercedez-Benz Hellas Προμότ Λαϊνόπουλος, με τις πρώτες απόπειρες εκποίησής του να έχουν υπάρξει άγονες. Αρχικά το τίμημα πρώτης εκκίνησης είχε διαμορφωθεί σε 3 εκατ. ευρώ, αλλά αυξήθηκε σε 4 εκατ. ευρώ ύστερα από αίτηση ανακοπής της Προμοτ Λαϊνόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δικαστική απόφαση του 2018, βάσει της οποίας έγινε δεκτή η αίτηση ανακοπής της Προμότ Λαϊνόπουλος, αναφέρει ότι το ακίνητο “απέχει 450 μέτρα από τον κόμβο της Λεωφόρου Κηφισίας με την Λεωφόρο Καποδιστρίου, η οποία οδηγεί στο Νέο Ηράκλειο και την οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, που οδηγεί στο κέντρο του Χαλανδρίου […] Έχει ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, είναι πολυτελούς κατασκευής έτους 2000, δοθέντος ότι οι προσόψεις του είναι καλυμμένες με μάρμαρο και γυαλί και είναι πολύ καλά συντηρημένο. Με βάση δε τα συγκριτικά στοιχεία που λαμβάνει υπόψη του ο προαναφερόμενος εκτιμητής, η αξία των 1.428 ευρώ ανά τ.μ., που προσδιορίζει για το ως άνω ακίνητο, απέχει από την σημερινή εμπορική αξία αντίστοιχων ακινήτων της περιοχής, των οποίων η ενδεικτική μέση τιμή πώλησης κυμαίνεται στα 2.300 ευρώ / τ. μ.”

Σημειώνεται ότι στο κτήριο βρισκόταν, αντιπροσωπεία  αυτοκινήτων της Mercedes-Benz μέχρι τα τέλη του 2014 – αρχές 2015, οπότε μεταφέρθηκε το νέο κατάστημα της Renault- Automotivo ΑΕΒΕ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News