Business & Finance Δευτέρα 19/04/2021, 19:17
BUSINESS & FINANCE

Fitch: Από «πράσινη» ενέργεια το 40% των EBITDA της Mytilineos

Έως το 2024

Fitch: Από «πράσινη» ενέργεια το 40% των EBITDA της Mytilineos

Σε «σταθερό» αναβάθμισε το outlook της Mytilineos ο οίκος Fitch, ο οποίος παράλληλα επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «ΒΒ» της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής εταιρείας.

Η αναθεώρηση (σ.σ. από αρνητικό outlook προηγουμένως) αντανακλά, σύμφωνα με την σχετική έκθεση, τα καλύτερα του αναμενομένου οικονομικά μεγέθη για το 2020, καθώς η υψηλή διαφοροποίηση είχε ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στο θετικό σπιράλ συνέβαλαν, επίσης, και οι περιορισμένες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των νέων έργων στον κλάδο των Ανανώσιμων Πηγών Ενέργειας – Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD), αλλά και την προσδοκία για περαιτέρω διείσδυση στον τομέα των «βιώσιμων» ενεργειακών projects (SES).

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, προεξοφλεί ότι έως το 2024, οι δύο επίμαχοι κλάδοι (RSD + SES) θα αντανακλούν το 40% των συνολικών ετήσιων αποτελεσμάτων EBITDA (σ.σ. προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων), αποτελώντας μία από τις βασικές πηγές κερδοφορίας.

Την ίδια ώρα, ο τομέας των Μετάλλων και Αλουμινίου θα συνεισφέρει το 35% των αποτελεσμάτων EBITDA σε βάθος τριετίας (σ.σ. έναντι 46% το 2020), με βάση την πρόβλεψη για τις διακυμάνσεις στην τιμή των μετάλλων.

Τέλος, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης κάνει ειδική μνεία και στο έμπρακτο ενδιαφέρον της Mytilineos για την απόκτηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας, ενώ εκτιμά ότι η τάση για την εξαγορά μικρότερων ενεργειακών εταιρειών θα παραμείνει «ζωηρή» καθ’ όλη τη διάρκεια των επόμενων ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα καθαρά αποτελέσματα της εταιρείας ανήλθαν σε 128,9 εκατ. ευρώ το 12μηνο του 2020 έναντι 144,9 εκατ. ευρώ το 2019, με τον τζίρο να περιορίζεται κατά 16% και να διαμορφώνεται σε 1,8 δισ. ευρώ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News